İnsan Bilincinin Yeni Modeli

Bilincinin Yeni Modeli

Biz sizinle evrenin birçok yüce sırrının açığa çıktığı muhteşem bir çağda yaşıyoruz.tibet tıbbının gizemleri, enerji değişimi yolunun gizemleri yol tao,hermesin hermetik veya simya ilminin prensipleri mısır piramitlerinin sırrı ve bunun gibi birçok sır dünyaya açılıyor.

Eskiden bu bilgiler sadece eski mısır hiyeroglifleri,tibet lamaları,keldani kahinleri,slav volhvları, simyacılar ve gizemli gülhaçlılar gibi sufiler için ulaşılabilirdi.şimdi mistik bilgiler, gerçeği anlama çabası olan nerdeyse herkes için ulaşabilir hale geldi.

Bir gün makedonyalı iskender, öğretmeni aristo'ya mektup yazdı iskender aristo'ya esenlikler diler sadece sözlü ifade için öngörülmüş öğretimi yayarak sen hata ettin.bizim eğitildiğimiz öğretim herkesin ortak malı olacaksa, bizim başkalarından farkımız ne olacak?

Ben başkalarından kudretimle değil, daha çok yüce dersler hakkındaki bilgilerimle üstün olmak isterdim. Sağlıkla kal.

Birkaç yüzyıl önce aristo,evren yasaları hakkında gizemli bilgileri insanlara açıkladı bu,makedonyalı iskender'i huzursuz etti ama, şimdi durum tamamen farklıdır.insanoğlu çok büyük bir bilgi yağmuruna tutulmuş durumdadır.herkes çeşitli bilgiye erişebilir.

Ama bu bilgileri hayata nasıl geçireceğini kimse bilmiyor.dahası, bilgiler de bazen çelişkili veya doğrudan doğruya zıt olabilir. bunun içinden nasıl çıkmalı, bu bilgi selinde nasıl boğulmamalı nasıl dünya çeşitliliğinde kaybolmamalı ve kendi Gerçek Yolunu nasıl bulmalı?

Bu yolda size niyetin yaratılması ve yönetilmesi sanatı yardımcı olacaktır.onu kavradığınızda hayatınızı yönetebileceksiniz ben size birkaç ders vermek istiyorum.siz onları ancak bilincin yeni modeli çerçevesi içerisinde hareket ederek evren yasalarını öğrendiğiniz takdirde kavrayabileceksiniz.

Dünya kadar eski olan yasaların hala geçerli olduğu ve yaşamınızın sahibinin de siz olduğunuzu da bu yeni dünya modelini nasıl adlandıracağımı çok düşündüm.yakın bir zaman önce onun için iyi bir isim buldum

İnsan Bilincinin Kutsal Modeli

Bu, orada yürürlükte olan ve dünya kadar eski yasaları net bir şekilde yansıtıyor.belli bir süre için bu model, sizi bilgi taşkınından kurtaracak ve bir tür nuh'un gemisine dönüşecektir.bu arada, şimdiye kadar anlatılanlar da bu bilgi taşkınından değil mi?

Bu modeli edinerek siz, kendi dünyanızın yönetiminin güçlü kaldıraçlarını ve yeniden şekillendirmenin çok ince aletlerini elinize alabileceksiniz.her tür bilgi teoriye ve pratiğe dayanır.teori belli yasalardır, yani bizim inancımızdır.pratik ise fiziksel dünyada, yaşamımızda onların kullanımıdır.

Bu özellik ilk sırada kendine ve daha sonra ise nesnelere, cisimlere, insanlara ve onları bizim isteğimiz doğrultusunda değiştirmemize tesir eder.tamam da bu yeni model dediğimiz nedir ve dünyamızda nasıl yasalar yürürlüktedir

İnsan Bilincinin Modeli Bilincin Yasaları

Bu modelin ilk maddesi her bir insan kendi dünyasını ve yaşamını kendisi yaratır hakkındadır.bunu nasıl anlamalı? insan Tanrı'ya benzer ve Tanrı'nın biçimlendirmesiyle yaratılmıştır ve mahiyeti itibariyle de yaratıcıdır"kendi dünyasının yaratıcısıdır.

Bunu kavramak çok mühimdir.kendi dünyamızı biz; düşüncelerimiz, duygularımız ve hislerimizle yaratıyoruz.bizim girişimlerimiz kelimeler ve hareketlerimizle değil, düşüncelerimizle başlar.düşünce enerjinin evrensel şeklidir ve gücü çok büyüktür.

Bizim iç düşünce ve duygularımız dış dünyada olgusallaşır maddeleşir, yani gerçek olur.düşünce, bir enerji şekli gibi kalbimizde doğuyor ve hiçbir yere kaybolmuyor. Enerjinin korunumu yasası işliyor.dış dünyaya gönderilen her tür düşünce yaşamımızda belli şekil ve olay yaratıyor.

Bu yolla bu enerji bize şöyle ya da böyle bir biçimde geri dönüyor.modelin birinci maddesinden şu iddia ortaya çıkıyor: Benzer, benzerini çeker. Eğer düşüncemiz saldırgan ise, olaylar da tatsız ve ağrılı oluyor.eğer düşüncelerimiz yapıcı ve içeriğinde iyilik ve sevgi taşıyorsa, onlar gerçek oluyor ve bize sadece hoş bir heyecan getiriyor.

Hangi tür düşünceleri kullanmalı? kendiniz karar verin.yaşadığımız dünyayı kendimiz yaratıyoruz. bizlerden her birimiz muazzam gerçeklikte daha doğrusu kendi veya atalarımızın tecrübeleri temelinde yaratılmış gerçeklik modelinde yaşıyoruz.

Aslında bizi çevreleyen dünyamız ulaşılmazdır.bu yüzden onu anlamamız ve burada kendimizi güvende hissedip hareket etmemiz için onu kolaylaştırmalıyız.bundan şu anlaşılır ki, bu dünyada her şey vücudumuzun durumu, sağlığımızın ruhsal ve fiziksel durumu, ailede yakınlarımızla, insanlarla ve çevresel dünyamızla olan ilişkilerimiz, iş, finansal durum bütün bunlar içimizdeki düşünce ve hislerimizin yansıması ve şekil değiştirmesidir.

Buradan sadeliği ve hikmeti ile deha olan bir iddia ortaya çıkıyor biz sizinle uyumlu, adaletli ve temiz bir dünyada yaşıyoruz ki, orada herkes düşüncelerinin karşılığını alır.inandığınızı alacaksınız yaşamınızda siz inandığınız şeyleri elde edebilirsiniz.başka sözle dış, içi yansıtıyor.

Kolay değil, birçokları için gerçekten kolay değil bu iddiayı kabul etmek.ama eğer siz bu modeli edinmek istiyorsanız, o zaman onun yasalarını yaşamınızda kullanmayı öğrenin.eğer hayatınızda bir şeyler eksikse ya da bir haksızlık varsa, birlerini suçlamada ve kendinizden kurban yaratmada acele etmeyin.

Neden, sadece dış dünyada ya da nasıl derler dış ortamda değil, öncelikle sizin iç dünyanızda saklanıyor.iç dünyanıza göz atın.mademki biz sizinle kendi dünyamızı yaratıyoruz, demek ki, onu biz değiştirebiliriz de.ama biz bunu nasıl yapmalıyız eğer sizi çevreleyen dünyanızı ve insanları değiştirmek istiyorsanız o zaman unutmayınız ki, sizi çevreleyen her şey, sizin yansımanızdır 

Dış, içi yansıtır.bu yüzden kendinizden başlayın.kendinizi değiştirdiğinizde sizi çevreleyen insanlar ve olaylar da değişecektir eğer başka insanlarda bir şeyler hoşunuza gitmiyorsa, demek ki bunlar sizin içinizde, bilinçaltınızda vardır.etrafınızdaki dünyanızı, insanları, yakınlarınızı değiştirmek isteğinden vazgeçin.onları olduğu gibi kabul edin.

Sadece kendiniz değişin o zaman dünya da değişecektir.eğer bir şeyden kaçınıyorsanız, bunun arkasında korku veya acı saklanıyor demektir daha doğrusu, bunu yaşamalı ve önemli bir pozitif ders almalısınız. Her birimiz, kendi dünyamızın sorumluluğunu üstlenmeliyiz.sorumluluk yasası, kendi üzerimizde çalışmanın anahtarıdır.

Bu, birçok insanın zor kavradığı bir kavramdır.şöyle ki, onlar sorumluluk duygusu kavramını suçluluk duygusu ile karıştırırlar.kendi yaşamının sorumluluğunu üstlenmek, kendini ve çevreyi suçlamaktan tamamen vazgeçmek, acımak ve esef etmek, tenkit, yargı ve nefretten kurtulmak anlamına gelir.

Eğer siz sorumluluğu üstleniyorsanız, o zaman dolu ve güçlü bir hayat yaşamaya başlıyorsunuz.hiç kimse, sizi acı çekmek zorunda bırakamaz; hiçbir nazar, büyü size tesir edemez.yaşamınızdaki olayları istediğiniz gibi düzene koyabileceksiniz.

Çevrenizdeki insanların kendilerini değiştirmesine yardım edebilecek özel bir mekanı etrafınızda yaratacaksınız.kanaatlerinizi değiştirerek, siz, dünyanızı değişiyorsunuz.ama kanaatlerinizi değiştirmek için size sınırlar içerisinde yaşamınızın sahibi gibi davranabileceğiniz insan bilincinin yeni özel modeli gerekiyor. Tam da bu modeli size sunuyorum
İnsan Bilinci
İnsan Bilincinin Yeni Modeli

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın