Bütünlük Yasası

Bütünlük Yasaları

İnsan, Allah'ın ve evrenin bir parçası olduğundan, bir tümün parçası gibi tüme can atıyor. Newton, maddi varlıklar için çekim gücünü keşfetmiştir. Ama bu kural enerji, bilgilendirme yapısı gibi bilinen canlı varlıklara da tesir ediyor.

Bütün canlı varlıklar yaratılıştan bir bütündür, insan da o bakımdan tam bir gerçeklikte yaşadığından dolayı öyledir. Fakat insan zihni dünyayı bölmüş, bütünlüğü bozmuştur. Bu yüzden insan, yaşamı boyunca bu bütünlüğe kavuşmaya can atıyor.

Dinde bu Allah 'a kavuşma çabası olarak bilinir. Bu, bütün insanları birleştirir. Sadece insanları değil, bütün dünyadaki varlıkları da sadece "insani" dünyada değil, başka dünyalarda da, aslında bütün evrende de birleştirir. 

Bundan şöyle anlaşılır, herkesin son varış yeri tektir fakat yolları farklıdır. Parça, tüme can atıyor. Ruh, Allah'a can atıyor. Kaynaktan uzak kalmak kimseye huzur vermiyor. İnsan, içgüdüsüyle bunu hissediyor ve tüme doğru can atıyor. 

Hayatımızda bu durum ruhsal huzur, mutluluk, zevk arayışı gibi görünüyor. İnsan sonsuz ve üstün mutluluğa kavuşmak için evrensel şeylere, bütünlüğe can atıyor. İnsan bazen bunu; paranın, yemeğin, bir takım şeylerin, eğlencenin, seksin, ilişkilerin yardımı ile unutmak istiyor.

Zaman geçtikçe bütün bunların yoksunluğunun acısını yaşıyor. Yaşlanınca da yaşamın insana esas verilme nedenini, yaşamın anlamını kaçırdığından içini sızlatan bir hisse kapılıyor. Heyhat! Eski gücü artık kalmamıştır.

Yaşam ve idrak, insana yaşamı boyunca kendisini zenginleştirmesi ve evrensel tekamül sürecine büyük katkıda bulunması için vertlmiştir. "Yaşamın anlamı ve belirlenen görevi nedir?" Daima sorulan bu sorunun cevabı da bundadır.

Her bir insanın bilinçaltı, yaşamın esas işlevini ve temel amacını yerine getirir. Bu, dünyada yaşamak ve kendi gerçeklik model inin esas gerçekliğe uygun olması için çaba göstermektir.

Başka bir deyişle, işin özü bilinçle bilinçaltını birleştirmektir. Ancak o zaman insan kendi bütünlüğünü edinebilir.
Bütünlük
Bütünlük Yasası

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın