Sanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik Nedir

Sinir sisteminin içinden gelen sanal gerçeklik, çözünürlük ve inandırıcılık bakımından gerçek gerçeklikle yarışmaya başladığında, deneyimlerimiz de giderek daha fazla sanal ortamlarda oluşmaya başlayacak.sanal gerçeklikte hem fiziksel hem de duygusal olarak başka birisi olabiliriz.

Gerçekte diğer insanlar örneğin sevgiliniz sizin için, sizin kendiniz için seçeceğinizden farklı bir beden seçebilecekler ya da siz onlar için farklı bir beden seçebileceksiniz ivmelenen getiriler yasası, biyolojik olmayan zekanın, insan makine zekamızı kullanarak evrenin yakın çevremizdeki madde ve enerjisini doygunluk" noktasına yaklaştırmasına kadar sürecektir.

Doygunluktan kastım, bilgisayarlı işlem fiziğini anlayışımıza dayanarak, bilgisayarlı işlem için madde ve enerji örüntülerinin en elverişli düzeyde kullanılmasıdır. biz bu sınıra yaklaştıkça, uygarlığımızın zekası da evrenin geri kalanına yayılarak yeteneklerini geliştirmeyi sürdürecektir.

Bu genişlemenin hızı, bilginin seyahat edebileceği en yüksek hıza çabucak erişecektir.sonuçta, zekamız tüm evrene işleyecektir.bu, evrenin yazgısıdır yazgımızın belirlenmesini, göksel mekanikleri yöneten şimdiki "akılsız," basit, makine benzeri güçlerin ellerine bırakmayıp, kendimiz belirleyeceğiz.

Evrenin bu boyutta bir zekaya erişmesi için gereken süre, ışığın hızının değişmez bir sınırının olup olmamasına bağlıdır.bu sınırdaki olası incelikli ayrıklıkların (ya da çıkış yollarının) belirtileri bulunmaktadır ki eğer bunlar varsa, uygarlığımızın bu gelecekte erişeceği engin zeka, bunlardan tam anlamıyla yararlanabilecektir.

İşte Tekillik böyle bir şey.kimileri bunu kavrayamayacağımızı, en azından var olan anlama düzeyimizle kavrayamayacağımızı söyleyecektir.bu nedenle, olay ufkunun ötesine bakıp, bu ufkun ötesinde ne olduğunu bütünüyle algılayamayız.

Bu dönüşüme Tekillik adını vermemizin bir nedeni de budur.kendi adıma, olası sonuçları üzerine yıllarca düşündükten sonra bile, bu olay ufkunun ötesine bakmanın, olanaksız olmasa da zor olduğu sonucuna vardım.

Yine de görüşüm, düşüncemizin önünde esaslı sınırlar olmasına karşın,tekillikten sonraki yaşamın doğası hakkında anlamlı sözler söyleyebilecek düzeyde soyutlama gücüne sahip olduğumuzdur.en önemlisi, ortaya çıkacak zeka, zaten şimdiden bir insan-makine uygarlığı olan insan uygarlığını temsil etmeyi sürdürecektir.

Bir başka deyişle, geleceğin makineleri, biyolojik olmasalar da insan olacaktır.bu, evrimde sonraki adımı, sonraki üst düzey paradigma değişimini, sonraki dolaylama düzeyini oluşturacaktır. uygarlığımızın zekası sonuçta büyük ölçüde biyolojik olmayan zekadan oluşacaktır.

Biyolojik olmayan zeka, bu yüzyılın sonunda insan zekasından trilyon kere trilyon kat daha güçlü olacaktır.ancak, sıklıkla dile getirilen kaygıları yanıtlayacak olursak, evrimsel üstünlük tahtından indirilmiş de olsa, bu, biyolojik zekanın sonu anlamına gelmemektedir.

Biyolojik olmayan biçimler bile biyolojik tasarımlardan türetilecektir.uygarlığımız insan olarak kalacak hatta bu terimi anlayışımız, onun biyolojik kökeninin ötesine geçecek olsa da, insan olarak düşündüğümüzü birçok bakımdan bugünkünden çok daha fazla temsil edecektir.

Birçok gözlemci, insan zekasından üstün ve biyolojik olmayan zeka biçimlerinin ortaya çıkışıyla alarma geçmiştir başka düşünce alt katmanlarıyla yakın bağlantı kurarak kendi zekamızı daha değerli kılma potansiyeli bu kaygıyı kuşkusuz hafifletmez

Kaldı ki bazı insanlar entelektüel besin zincirinin tepesindeki yerlerini korurken, aynı zamanda gelişmemiş olarak kalmak istediklerini dile getirmişlerdir.

Biyolojik insanlık açısından bu süper-insan zekaları, gereksinimlerimizi ve arzularımızı karşılayacak sadık hizmetlilerimizmiş gibi görünürler.ancak, saygın bir biyolojik mirasın isteklerini karşılamak tekilliğin getireceği zihinsel gücün yalnızca önemsiz bir bölümünü kapsayacaktır.

Sanal Gerçeklik
Sanal Gerçeklik
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın