Bilimsel Düşünen Biri Paraya Nasıl Bakiyor

Bilimsel Düşünenler Paraya Nasıl Bakıyor

Diyelim ki yerin altında zengin bir altın, gümüş, kurşun, bakaya da demir damarı keşfettiniz. Bunların kötü olduğunu söyler miydiniz? Elbette hayır! Bütün kötülükler insanoğlunun karanlık görüşlerinden, cehaletinden, hayatı yanlış yorumlamasından ve bilinçaltını yanlış kullanmasından kaynaklanır.

Para sadece bir sembol olduğundan, değiş tokuş aracı olarak kurşun, teneke ya da başka bir metal de kullanabilirdik. Yirminci yüzyılın başlarında, ABD’nin on sent ve yirmi beş sentleri gümüşten yapılıyordu. Sonra devlet bunları daha ucuz metalden yapmaya başladı.

Ama, kullanılan metalin değeri düşse de, paranın değeri hala yirmi sentti bir fizikçi size bir metalle diğer arasmdaki tek farkın metalin türü ve atomlardaki elemanter partikül sayısı olduğunu söyleyecektir.

Bir metal üzerine partikül akımı uygulayarak onu başka bir metale dönüştürebilirsiniz daha baz metallerden altın üretmeye çalışan simyacının hayalini böylece anlayabiliriz peki sonra altın kurşundan daha faziletli ya da kötü değildir.

Onlar farklı özellikleri olan farklı maddelerdir, o kadar. Bunun tek nedeni, tarih boyunca insanların altını kurşundan daha çok sevmeleri ya da ondan daha çok nefret etmeleri yüzünden altının değerli kabul edilmesidir

Zenginlikle ilgili her türlü zihinsel çatışmanın üstesinden sık sık şunu tekrarlayarak gelebilirsiniz: Her gün ve gece kazandıklarımla refahım artıyor." Haset ve kıskançlık, zenginliğin önündeki engellerdir.

Başkalarının zenginliğinden keyif alın para elimin kiri ya da paraya zerre kadar önem vermiyorum ifadelerini asla kullanmayın eleştirdiğiniz şeyleri kaybedersiniz para kendi başına iyi ya da kötü değildir; sizin düşünceniz onun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu belirler

Para Ve Zenginlik
Bilimsel Düşünenler Paraya Nasıl Bakıyor








Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın