Kaçak Yapay Zeka

Yapay Zeka 

Bir kez başarıldıktan sonra, güçlü yapay zeka kolaylıkla geliştirilebilir, güçleri kat kat artırılabilir; çünkü bu, makine yeteneklerinin temel doğasıdır.bir güçlü yapay zeka hemen birçok güçlü yapay

Zekayı doğuracağı için, yeniler kendi tasarımlarına erişip, tasarımlarını anlayıp geliştirecekler, böylece hızla daha da yetenekli, daha da zeki yapay zekalara dönüşecekler ve bu döngü sonsuza kadar yinelenecektir.

Her döngü yalnızca daha zeki bir yapay zeka yaratmakla kalmayacak, teknolojik evrimin (ya da her evrim sürecinin) doğasının gerektirdiği gibi, aynı zamanda bir önceki döngüden daha kısa süre gerektirecektir.

İleri sürülen görüş, güçlü yapay zekanın bir kez başarılmasından sonra, bunun, hızla yükselen süper zekanın kontrol edilemez bir olguya dönüşeceğidir. 

Kaçak Yapay Zeka

Kaçak yapay zeka mantığı geçerlidir ama zamanlamasını da göz önüne almamız gerekir.bir makinede insanın sahip olduğu düzeylere erişilmesi, bir anda kaçaklık olgusuna neden oluvermeyecektir.insanın zeka düzeyinin sınırları olduğunu düşünün.

Bugün bunun yaklaşık altı milyar kadar örneği vardır.bir alışveriş merkezindeki yüz insanın yer aldığı bir senaryo düşünün.bu grup oldukça iyi eğitimli kişilerden oluşan bir örnek olacaktır.ancak bu gruba insan zekasını iyileştirme görevi verilse, kendilerine insan zekasının şablonları da sağlansa, pek fazla yol kat edilemeyecektir.

Bu grup büyük olasılıkla basit bir bilgisayarı oluşturmakta bile sıkıntı yaşayacaktır.bu sorun, bu yüz kişinin düşüncelerinin hızlandırılıp bellek kapasitelerinin artırılmasıyla da hemen çözülmeyecektir.

Onun için, yukarıdaki örnek yerine bilim insanları ile mühendislerden oluşan 100 kişilik bir grubu ele alalım.teknik eğitim almış, doğru birikimlere sahip bir grup insan anlaşılır tasarımlar geliştirebilecektir.

Eğer bir makine, her biri bir biyolojik insandan çok daha hızlı çalışan yüz (giderek de bin, sonra milyon) teknik eğitim almış insanın düzeyine denk gelirse, zekanın hızla ivme kazanması da bunun ardından gelecektir.

Ancak bu ivme, bir bilgisayarın turing testini geçmesiyle hemen oluşmayacaktır.turing testi, ortalama, eğitimli bir insanın yeteneklerine karşılık gelen bir kıyaslama yapmaktadır, bu nedenle de alışveriş merkezindeki insanların örneğine daha yakındır.

Bilgisayarların gerekli tüm becerilerde ustalaşmaları, bu becerileri gerekli bilgi temelleriyle ilişkilendirmeleri zaman alacaktır.turing testini geçebilecek bir makine yapmayı başardığımızda 2029 yılı dolaylarında ardından gelen dönem, biyolojik olmayan zekanın hızlı kazanımlar elde edeceği bir pekiştirme dönemi olacaktır.

Ancak Tekillik için tasarımlanan, insan zekasının milyarlarla çarpıldığı o olağanüstü gelişme 2040'ların ortalarına kadar gerçekleşmeyecektir.
Yapay Zeka
Kaçak Yapay Zeka Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın