Evrenin Uyanışı

Evrenin Uyanışı Evreleri

Altıncı Evre evrenin uyanışı evrenin zeki yazgısı üzerine tekillikten sonraki dönemde, insan beynindeki biyolojik kökeninden ve insan dehasının teknolojik kaynağından türetilen zeka, madde ve enerjiyi kendi içinde doygunluğa ulaştıracaktır

Bugün, ışık hızının bilgi aktarımında bağlayıcı bir unsur olduğunu düşünüyoruz.bu sınırlamadan kurtulmaya çalışma fikrinin son derece spekülatif görülmesi gerekse de, bu kısıtlamanın aşılabileceğini gösteren işaretler vardır.

Çok küçük sapmalar olsa bile, sonunda ışıktan daha hızlı olma yeteneğini denetleyip, kullanabileceğiz. uygarlığımızın yaratıcılık ve zekasını evrenin diğer yanlarına hızlı mı yoksa yavaş mı yayacağı onun değişmezliğine bağlıdır.

Her durumda, evrenin akılsız madde ve mekanizmaları, bilgi örüntülerinin evriminde altıncı evreyi oluşturacak olan zekanın son derece yüksek biçimlerine dönüşecektir.bu, tekilliğin ve evrenin sonul yazgısıdır bu olayın sonuçları nelerdir?

İnsanın zekasından daha ileri bir zeka tarafından yönlendirilen ilerleme çok daha hızlı olacaktır. İlerlemenin kendisiyle daha kısa bir zaman ölçeğinde daha da zeki oluşumların yaratılmaması için bir neden yok gibi görünmektedir.

Bu durumun en iyi evrimsel geçmişle kıyaslanabildiğini düşünüyorum hayvanlar sorunlara uyum gösterebilir, icat yapabilir, ama bunlar çoğu zaman doğal seçilimin işleyişinden hızlı olamamakta, doğal seçilim sürecinde, dünya kendi simülatörü gibi davranmaktadır.

Biz insanlar dünyayı içselleştirip, kafalarımızda eğer varsayarsak şeklinde koşullu önermeler yürütme yeteneğine sahibiz birçok sorunu doğal seçilimden binlerce kat hızlı çözebiliriz.

Bugün, bu simülasyonları çok daha yüksek hızlarda gerçekleştirecek araçları yaratarak, artık alt seviyelerdeki hayvanlardan olduğu kadar, beşeri geçmişimizden de radikal biçimde farklı bir düzene giriyoruz. İnsanın bakış acısıyla bu değişim, önceki tüm kuralların belki de göz açıp kapayıncaya kadar atılıverilmesi, her tür kontrol umudunun ötesinde üstel bir kaçış olacaktır.
Evren
Evrenin Uyanışı Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın