Tekilliğe Geri Sayım

Tekilliğe Geri Sayım Başladı

Tekillik
Tekilliğe Geri Sayım Vatanseverr

Bir sonraki olaya kadar olan sürenin daha kısa olmasının işaret ettiği üzere, hem biyolojik evrim hem de insan teknolojisi sürekliliği olan bir ivme göstermektedir yaşamın başlamasından hücrelerin oluşumuna kadar iki milyar yıl kişisel bilgisayarın bulunmasından dünya çapında ağa kadar on dört yıl

Evrimin doğrusal görünüşü bir önceki şekille yine aynı bilgiyi kullanmakla birlikte, bugünden önceki zaman için logaritmik yerine doğrusal ölçek kullanır.bu grafik, kazanılan ivmeyi daha çarpıcı biçimde ortaya koyar, ancak ayrıntılar görülmez.

Doğrusal bakış açısıyla ele alındığında, kilit olayların çoğu "yakın geçmişte" olmuştur.yukarıdaki şekiller, benim biyoloji ve teknoloji tarihindeki kilit gelişmelere bakışımı yansıtmaktadır.bununla birlikte, evrimin sürekli ivmesini gösteren düz çizginin, özellikle benim seçtiğim olaylara bağlı olmadığını dikkate alın.

Birçok gözlemci ve başvuru kitabı, biyolojik ve teknolojik evrimin önemli olaylarını içeren listeler oluşturmuşlardır, bu listelerin her birinin kendine özgü belirgin nitelikleri vardır. Yaklaşımların çeşitliliğine karşın, yine de eğer çeşitli kaynaklardan aldığımız listeleri birleştirirsek örneğin

Britannica Ansiklopedisi, Amerika Doğa Tarihi Müzesi, Carl Sagan'ın "kozmik takvim"i ve diğerleri), aynı belli düzgün ivmeyi görürüz on beş ayrı kilit olay listesi bir araya getirilmiştir.

Farklı düşünürler, aynı olaya farklı tarihler verdiklerinden ve farklı listeler farklı ölçütlere göre seçilmiş benzer ya da örtüşen olayları içerdiğinden, bu verilerdeki "gürültü" (istatistik değişken) nedeniyle, eğilim çizgisinde beklendik bir "kalınlaşma" görüyoruz.

Bununla birlikte, genel eğilim çok bellidir evrim hakkında on beş görüş kilit olaylara ilişkin on beş farklı listenin gözünden dünya tarihindeki önemli paradigma değişimleri.biyolojik, ardından teknolojik evrim yoluyla belirgin bir düzgün ivme eğilimi görülmekte üstel olarak büyüyen nitelikler, sonraki bölümde araştıracağımız düzen ve karmaşıklık kavramlarıdır.

Söz konusu ivme, bizim sağduyulu gözlemlerimizle uyuşmaktadır. Bir milyar yıl önce, bir milyon yıllık bir süre içinde bile pek fazla bir şey olmamıştır. Ama çeyrek milyon yıl önceden başlayarak, türümüzün evrilmesi gibi çığır açan olaylar yalnızca yüz yıl gibi zaman dilimlerinde olmuştur.

Teknolojide ise, elli bin yıl öncesine gidersek, bin yıllık bir dönemde pek fazla bir şeyin olmadığını görürüz.ama yakın geçmişte,dünya çapında ağ (www) gibi yeni paradigmaların yalnızca on yıl içinde ortaya çıkıp, kitlelerce benimsenmesi yani, gelişmiş ülkelerdeki nüfusun dörtte biri tarafından kullanılması derecesinde ilerleme kaydettiğini görürüz
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın