Bağlılık Yasası

Bağlılık Yasaları

Hayatta istediğiniz her şeye sahip olabilirsiniz fakat kendinize verdiğiniz değer ya da mutluluğunuz ona sahip olmaya bağlıysa, ona bağlısınız demektir. Bağlı olduğunuz şey her kim ya da her neyse, sizi manipüle edebilir. Artık özgür olamazsınız. İpin ucunda sallanan bir kukladan farkınız kalmaz. Evren bir enerji çorbasıdır. Her şey döner ve hareket eder. Benzerler birbirini çeker.

Bazı enerjiler iticidir. Atomların dansı devam eder. Ancak, bu büyük enerji kazanında birbirine bağlı bazı insanlar vardır. Yaşamlar boyu uzak mesafelerden birbirine çekilerek bir araya gelirler. bu bağ onları bağlayıp hapsedebilir.

Zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak birbirini çekip sürüklerler ve genellikle birbirleri üzerindeki etkilerinin hiç farkında olmazlar. Bu bağlar, birbirleriyle çözülmemiş sorunları olan insanların arasında oluşur.

Öfke, incinme, kıskançlık, çekememezlik ya da ihtiyaç dolu düşüncelerinizi veya sözlerinizi birine her gönderdiğinizde, sizi onlara bağlayan incecik bir ip yaratırsınız. Gelişigüzel bir düşünce zamanla gücünü yitirir fakat olumsuz hislerinizi sürekli Evren'e gönderirseniz, bu ipler bağlara ve halatlara dönüşür. Bu halatlar kalıcıdır ve salıverilmedikleri sürece ikinizi birbirinize bağlar.

Bu kordonlar birbirini izleyen yaşamlar boyunca yeniden devreye girerek, kaçınılmaz bir biçimde sizi aranızda çözülmemiş sorunlar olan kişilere doğru çekerler. Bunun amacı ruhlarınıza bazı şeyleri farklı yapma fırsatını sunmaktır. Eşyalara da bağlanabiliriz.

Açgözlülük, gurur, ihtiyaç ve kıskançlık gibi olumsuz enerjiler, ev, araba, iş ya da banka hesabı gibi nesnelerle aranızda güçlü bağlar oluşmasına yol açabilir. Servet tuzağı tabiri tam da bu durumu betimler.

Kordonlar insanları, sevgi ihtiyacı gibi soyut kavramlara da bağlayabilir. Tanınma arzusuna bağlıysanız, bu durumun fiziksel karşılığı ayak bileklerinize palanga vurulmuş olmasıdır. Kendinizi küçümsemek ya da ilgisizlik gibi hapsedici enerjilere de bağlanmış olabilirsiniz. Bir üstat bağımsızdır. Statülerden, maddiyattan ya da duygusal ihtiyaçlardan bağımsızdır.

Özgür ve son derece güçlüdür. Güzel bir eviniz olabilir. Tabii ki, Tanrı güzel bir eviniz olmasını ister. Ancak size statü kazandırması ya da kendinizi güvende hissetmek için o güzel evde yaşamaya ihtiyaç duyuyorsanız, o ev bir tuzağa dönüşür. Kordonlar sizi evinize bağlar ve tutumunuzu değiştirinceye dek duygusal açıdan bağlı kalmayı sürdürürsünüz.

Bir üstat güzel bir evde yaşamaktan keyif alabilir, fakat evinin elinden alınması kendisi hakkındaki hislerinin değişmesine yol açmaz. Muhteşem bir ilişkinin tadını çıkarabilirsiniz. her şeyin kaynağı aşk hayatınızda mutlu olmanızı ister. Ancak ihtiyaç duygusu hayat arkadaşınıza bağlanmanıza ve duygusal açıdan sürüklenmenize yol açar.

Bağımlı ilişkiler sizi birbirinize güçlü bağlarla bağlayarak, ilişkiye tarafsızca yaklaşmanızı ya da hayat arkadaşınızdan ayrılmanızı oldukça zor bir hale getirir. Ebeveynler çocuklarına bağlandığında, onları yetişkin olabilmeleri için özgür bırakmaları zordur. Aynı şekilde, ebeveynine bağlı bir çocuk, hayat arkadaşıyla yetişkinlere özgü olgun bir ilişki kurmakta zorlanabilir.

Bağlılık koşullu sevgidir. Bir üstat koşulsuzca sever ve bağlar oluşturmaz. Sevdiği insanları özgür bırakır ve onların kendileri olmalarına izin verir. Sevdiği biri onu terk eder ya da ölürse, yas tutar fakat yıkılmaz. Kendi merkezinde kalır. Birini sevebilmek için onun belirli bir biçimde davranmasına gereksinim duyuyorsanız, hissettiğiniz şey sevgi değildir.

Bu bağlılıktır. Bağlılığın kordonlarından çeşitli yöntemlerle kurtulmak mümkündür. Sevgi onları çözerek özgür bırakır. Siz de kendinizi özgür bırakırsınız. Umutlarımızı ve beklentilerimizi insanların sırtına yüklediğimizde, onlar da kendi davranış kalıplarını tekrar ederler. Kişileri oldukları gibi kabul ettiğimizde muhteşem yönlerini bizimle paylaşırlar.

Bu sevgidir. Affetmek her zaman bağların çözülmesini sağlar. Yeni yüksek bilincin gezegende hüküm sürmesini beklediğimiz bu süreçte, bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz. Yaşamlarımız boyunca oluşturduğumuz tüm bağları topluyoruz. Şimdi ruhlarımız tüm çözümlenmemiş meselelerimiz ve derslerimizle yüzleşip onları serbest bırakmamızı, özgürleşerek yola devam etmemizi istiyor.

Birini affedip geçmişte yaşananları tamamen salıverdiğinizde, kendinizi ve o insanı özgür bırakırsınız. Utanç ve suçluluk duygusu sizi bazı anılara bağlayarak gelişiminize engel olur. Geçmişteki hareketleriniz için kendinizi affetmeye hazır olduğunuzda, sizi kısıtlayan bu kordonlardan kurtulursunuz ve anılar etkilerini kaybeder.

Başkalarına tutunurken onların iyiliğini gözetmez, kendimizi düşünürüz bir ailenin tamamının bağımlılık kordonlarıyla birbirine bağlanması yaygın bir durumdur. Kendinizi bu durumdan özgürleştirmenizin zamanı geldi. Kendi bağınızı aradan çektiğinizde, tüm düğümün çözülmesi için aradan çıkarılması gereken ipin o olduğuım fark edebilirsiniz.

Öyle olmasa bile, aile içindeki çatışmalar artık sizin sorumluluğunuz değildir bu çatışmaya dahil olan aile üyeleri kendi deneyimlerini çözüme ulaştırmak zorundadır bağlılıktan kurtulmanın son derece etkili başka bir yöntemi de niyet etmek ve imgelemektir.
Bağlılık
Bağlılık Yasaları
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın