İmgeleme Nasil Yapilmali

İmgeleme Nasıl Yapılır

Birçok insan imgeleme teriminin tam olarak ne anlama geldiğini merak eder bazıları ise gözlerini kapayıp imgeleme yapmaya çalışırken gerçekten zihinsel bir görüntü ya da resim göremedikleri için kaygılanırlar imgeleme terimine saplanıp kalmayın sakın.

Zihinsel olarak bir görüntü, bir resim görmek kesinlikle gerekli değildir bazıları gözlerini kapayıp bir şeyleri imgelediklerinde çok net ve keskin görüntüler gördüklerini söylerler diğerleri ise gerçek anlamda bir şey görmediklerini yalnızca arzuladıkları şey hakkında düşündüklerini ya da o şeye baktıklarını hayal ettiklerini veya bir hissin izlenimini aldıklarını hissederler.

Bunların hepsi de kusursuzca işlev görür hepimiz hayal gücümüzü sürekli kullanırız; kullanmamamız mümkün değildir; bu yüzden, imgeleme yaparken kullandığınız her yöntem geçerlidir.eğer hâlâ imgelemenin ne anlama geldiğinden emin değilseniz aşağıdaki alıştırmaları okuyun; sonra gözlerinizi kapayıp okuduklarınızı uygulamaya çalışın

Gözlerinizi kapayıp derinlemesine gevşeyin yatak ya da oturma odanız gibi çok iyi bildiğiniz bir odayı düşünün sonra, halının rengi, eşyaların yerleştiriliş biçimi, ne kadar aydınlık ya da karanlık olduğu gibi odanın iyi bildiğiniz ayrıntılarını hatırlamaya çalışın.

Sonra bu odaya girdiğinizi, bir koltuğa oturduğunuzu ya da yatağa uzandığınızı gözünüzde canlandırın. diğer bir alıştırmada ise. son birkaç gün içinde geçirdiğiniz hoş ve zevkli bir deneyimi hatırlayın bu özellikle lezzetli bir yemek yemek, masaj yaptırmak, serin bir suda yüzmek ya da sevişmek gibi güzel fiziksel, duygular içeren bir deneyim olmalıdır.

Deneyimi mümkün olduğunca canlı bir biçimde hatırlamaya ve verdiği hazzı bir kez daha hissetmeye çalışın şimdi de pastoral güzellikte bir kır ortamında görmeye çalışın kendinizi sakin ve sessiz bir ırmağın kıyısında yumuşacık yeşil çimenlere uzanmışsınız ya da güzel, bol ağaçlı bir ormanda geziniyorsunuz.

Bu daha önce gitmiş olduğunuz ya da gitmeyi arzulayabileceğiniz ideal bir yer olabilir ayrıntılar üzerinde düşünün ve sahneyi istediğiniz şekilde yaratın bu sahneleri zihninizde hangi yöntemle canlandırdıysanız işte bu sizin imgeleme biçiminizdir.

Aslında, yaratıcı imgeleme iki farklı yöntemle gerçekleştirilir. biri edilgen alıcı, kabullenici öteki ise etkin aktif, değiştiren yöntemdir.

Edilgen yöntemde, sadece gevşer ve imgelerin ya da izlenimlerin gelmesine izin veririz bu durumda görüntülerin ayrıntılarını biz seçmeyiz, yalnızca geleni alırız etkin yöntemde ise görmek ya da imgelemek istediğimiz şeyi bilinçli olarak seçer ve yaratırız.

Bu iki yöntem de yaratıcı imgelemenin önemli bir parçasıdır edilgen ve etkin yeteneklerinizin ikisi de uygulamayla güçlenir.
İmgeleme
İmgeleme Nasıl Yapılmalı Müzik Dünyası
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın