Eleştiri Sizin Rızanız Olmadıkça Sizi İncitmez

Eleştiri Rızanız Olmadıkça Sizi İncitmez

Ramona K. adında bir öğretmen, bir seminerimden sonra yanıma geldi bir süre önce bir konuşma yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Sonra, öğretmen arkadaşlarından biri ona eleştirilerle dolu bir not yollamıştı ramona’nın çok hızlı konuştuğunu, bazı kelimeleri yuttuğunu, sesinin duyulmadığmı söylemişti diksiyonu kötü, metni dağınıktı ramona incinmiş ve kızmıştı.

Eleştirmenine karşı derin bir öfke duyuyor, okulda onunla iletişim kurmaktan kaçınıyordu onu sorguladığımda ramona bu eleştirilerin birçoğunu hak ettiğini itiraf etti.

Yetişkin dinleyicilere konuşmak konusunda deneyimli değildi önce gerilmiş, sonra da bunu atlattığı için memnun olmuştu.

İş arkadaşının eleştirilerinin onu bu kadar yaralamasının nedeni buydu yürümeyi bir korkutucu bulan bir çocuğu hızlı koşamıyor diye azarlamaya benziyordu bu.biz konuştukça, ramona ilk tepkisinin çocukça olduğunu görmeye başladı.

Bu mektubun onun ihtiyaç duyduğu düzeltmeleri yapmasmı sağlayacak bir nimet olduğunu kabul etti. Topluluk önünde konuşma kurslarma yazılarak konuşma becerilerini kusursuzlaştırmaya karar verdi. Bu arada notu yazan arkadaşmı aradı; ilgisi ve katkısı için ona teşekkür etti.
Eleştiri Rızanız Olmadıkça Sizi İncitmez
Eleştiri Sizin Rızanız Olmadıkça Sizi İncitmez Vatanseverr



















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın