Duygusal Açıdan Olgunlaşmak

Duygusal Açıdan Olgunlaşma

Başka birinin söylediği şeyler, siz izin vermediğiniz sürece sizi kızdıramaz ve rahatsız edemez bir başka kişinin sizi üzmesinin tek yolu, sizin kendi düşüncenizdir.öfkelenirseniz, zihninizde dört aşamadan geçmeniz gerekir söyleneni düşünmeye başlarsınız.

Öfkelenmeye ve öfke duygusu yaratmaya karar verirsiniz sonra eyleme geçmeye karar verirsiniz. Belki siz de aynı şekilde konuşur ve tepki verirsiniz gördüğünüz gibi, düşünce, duygu, tepki ve eylem, hepsi sizin kendi zihninizde gerçekleşir.

Duygusal açıdan olgun olmak ne demektir?

Bu, başkalarının eleştiri ve kızgınlığına olumsuz tepki vermeye yönelik doğal ama çocuksu eğilimin ötesine geçmek anlamına gelir kimse eleştirilmekten ve aşağılanmaktan hoşlanmaz ancak bu gerçekleştiğinde, nasıl tepki vereceğimizi tercih etme yeteneğimiz vardır.

Olgun tercih, benzer biçimde olumsuz tepki vermekten kaçınmaktır benzer şekilde tepki vermek, diğer kişinin aşağılayıcı eleştirilerinin seviyesine inmek ve onun negatif atmosferiyle bir olmaktır. Kendinizi hayattaki kendi amacınızla tanımlayın.

Hiç kimsenin, hiçbir yerin ya da hiçbir şeyin sizi iç huzurunuzdan, sükunetinizden ve sağlığınızdan uzaklaştırmasına izin vermeyin.

Uyumlu İnsan İlişkilerinde Sevginin Anlamı Psikanalizin babası ve psikoloji tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Sigmund Freud, sevgiden yoksun bir kişiliğin hastalanıp öleceğini söylüyordu. Sevgi; anlayış, iyi niyet ve diğer kişinin ilahiliğine saygıyı içerir.

Ne kadar sevgi verir ve yayarsanız, o kadar çok sevgi size geri döner birinin egosuna ve özgüvenine zarar verirseniz, onun iyi niyetini kazanamazsınız herkesin sevilmek ve takdir edilmek istediğini unutmayın. Herkesin dünyada önemli olduğunu hissetmeye ihtiyacı vardır.

Diğer kişinin gerçek değerinin bilincinde olduğunu bilin. sizin gibi o da, bütün insanlara can veren tek hayat prensinin ifadesi olmanın saygınlığını hissetmektedir.

Bu bilinçli bir şekilde ve farkında olarak yaparsanız, diğer kişiye destek olursunuz. O da size sevgi ve iyi niyetle karşılık verir
Duygusal Açıdan Olgunlaşma
Duygusal Açıdan Olgunlaşmak


















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın