Boşanmalıyımmı Boşanmaya Sürüklenmek

Boşanmaya Sürüklenmek

Boşanma, son derece bireysel bir meseledir herkes için geçerli genel bir cevap olamaz bazı durumlarda elbette evlilik daha en başında gerçekleşmemelidir bazı durumlarda ise boşanma çözüm değildir boşanma bir insan için doğru, başka bir insan için yanlış olabilir.

Boşanan biri, belki de bir yalanı yaşayan evli insanlardan çok daha samimi ve yüce gönüllü olabilir. Örneğin, bir keresinde bana uyuşturucu alışkanlığı olan kocası tarafından dövülen ve parası çalman bir kadın başvurmuştu. Kadın evliliğin kutsal olduğuna ve sonsuza dek sürmesi gerektiğine, boşanmanın ahlaksızlık olduğuna inandırılarak yetiştirilmişti.

Ona gerçek evliliğin kalpte yaşandığını açıkladım. İki yürek uyum içinde, sevgiyle ve içtenlikle atıyorsa, ideal evlilik buydu. Yüreğin en saf eylemi sevgiydi. Bu açıklamayı dinleyen kadın, ne yapacağına karar verdi. Sırf biri, “Sizi karı koca ilan ediyorum” dedi diye onu yılmaya,sinmeye ve dövülmeye zorlayacak hiçbir ilahi yasa olmadığmı biliyordu.

Eğer ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, size yol gösterilmesini isteyin her zaman bir cevap olduğunu ve sizin de bu cevabı alabileceğinizi bilin ruhunuzun sessizliği içinde, size gelen öncüyü takip edim. O sizinle huzur içinde konuşacaktır.

Boşanmaya Sürüklenme

Bir keresinde, henüz birkaç aylık evli olan ama boşanmayı düşünen genç bir çiftle konuşmuştum. Genç adamın sürekli karısı tarafından terk edilme korkusu yaşadığını fark ettim. Onun kendisini bırakacağını ya da aldatacağını düşünüyordu.

Zihnini sürekli meşgul eden bu düşünceler onda takıntı haline gelmişti. Zihinsel tutumunu ayrılık fikri ve kuşkular belirliyordu. Kadın ona ne cevap vereceğini bilemiyordu ama bu adamın kendi duygularının sonucuydu.

Bilinçaltında hakim olan ayrılık atmosferi, bunun ardındaki zihinsel kalıpla bağlantılı bir koşul ya da eylem doğuruyordu etki ve tepki ya da neden ve sonuç yasası vardır düşünce etki, bilinçaltının karşılığı ise tepkidir sonunda adamın karısı evi terk etti ve boşanmak istedi tam da adamın korktuğu ve karısının yapacağına inandığı şey olmuştu.
Boşanmalıyımmı
Boşanmalıyımmı Boşanmaya Sürüklenmek

















Boşanma Zihinde Başlar Okumak İçin Tıkla
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın