Başarıya Doğru Üç Adım

Başarıya Ulaşmak İçin Üç Adım

Başarının ilk önemli adımı, yapmayı sevdiğiniz şeyi bulmak, sonra da bunu yapmaktır. İşinizi sevmezseniz, bütün dünya sizi son derece başarılı bulsa da kendinizi başarılı hissedemezsiniz. İşinizi severseniz, canla başla çalışırsınız. Bir insan psikiyatr olmayı çok istiyorsa, diplomasını alıp duvara asmak ona yetmeyecektir.

Alanındaki gelişmeleri takip etmek isteyecek, kongrelere katılacak, zihni yapısını ve işleyişini incelemeye devam edecektir başka klinikleri ziyaret edecek, en son bilimsel yayınları okuyacaktır. Başka bir deyişle, insanların sorunlarını çözme konusunda en ileri yöntemler hakkında sürekli bilgi edinmeye çalışacak, çünkü hastalarının ihtiyaçlarını hep en ön planda tutacaktır.

Peki ya bu satırları okurken şöyle düşünüyorsanız ilk adımı uygulayamam, çünkü ne yapmak istediğimi bilmiyorum sevdiğim bir çalışma alanı bulmak için ne yapabilirim eğer durumunuz buysa, size yol gösterilmesi için şu ifadeyi kullanabilirsiniz bilinçaltımın sınırsız zekası bana hayattaki doğru yerimi gösteriyor.

Bu cümleyi sessizce, olumlu bir biçimde ve sevgiyle derin zihninize söyleyin buna inanç, güven ve ısrarla devam ederseniz, karşılığı size duygu, sezgi ya da belli bir yöne doğru eğilim olarak geri dönecektir bu karşılık açık, huzurlu ve sessiz bir içsel farkındalık şeklinde olacaktır başarının ikinci adımı, belirli bir iş dalında uzmanlaşmak ve bu alanda üstün olmaya çalışmaktır.

Diyelim ki bir öğrenci meslek dalı olarak kimyayı seçiyor. Bu alandaki birçok daldan birini seçmeli ve zamanıyla dikkatini bu uzmanlığa ayırmalıdır coşku ve hevesi onu alanıyla ilgili her şeyi öğrenmeye teşvik etmelidir; eğer mümkünse herkesten daha çok şey bilmelidir.

Genç adam işiyle şevkle ilgilenmeli ve bunu tüm dünyaya hizmet etmek için kullanmayı arzulamalıdır içinizdeki en büyük, hizmetçiniz olsun bu zihinsel tutumla sadece geçimini sağlamak ya da “idare etmek” isteyen birinin zihinsel tutumu arasında büyük bir tezat vardır. idare etmek başarı değildir. İnsanları motive eden şeyler daha büyük, yüce gönüllü ve özgeci olmalıdır.

Başkalarına hizmet etmeli, onların ekmeğine yağ sürmelidir. Üçüncü adım, en önemli adımdır. Yapmak istediğiniz şeyin sadece sizin kendi başarınıza katkıda bulunmadığından emin olmalısınız. Arzunuz bencilce olmamalı. İnsanlığa yarar sağlamalı tam bir döngü oluşturulmalı.

Başka bir deyişle, fikrinize dünyayı koruma ve dünyaya hizmet etme amacı eşlik etmelidir eğer sadece kendi yararınız için çalışırsanız, bu önemli döngüyü tamamlayamazsınız.

Başarılı görünebilirsiniz, ama hayatınızda meydana gelen kısa devre zaman içinde kısıtlamalara ya da hastalığa yol açabilir.

Başarıya Ulaşmak
Başarıya Doğru Üç Adım Vatanseverr



















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın