Zihnin İkiliği

Zihnin İkiliği Nedir

Sadece bir zihniniz var ancak bu tek zihin birbirinden farklı ve karakteristik iki işlevsel bölüme sahiptir. İkisini birbirinden ayıran sınır, zihin bilimi öğrencileri tarafından iyi bilinir.zihnin iki işlevi birbirinden tamamen farklıdır.

İkisinin de ayrı katkı ve güçleri vardır zihnin iki işlevini birbirinden ayırt etmek için pek çok isim kullanılır bunlar arasında öznel (objektif) ve nesnel (sübjektif) zihin bilinç ve bilinçaltı uyanık ve Uyuyan zihin yüzeysel ve derin benlik

İstemli ve istemsiz zihin erkek ve dişi zihin sayılabilir bütün bunlar içlerinde barındıkları anlam
ne olursa olsun bu ikiliğin kanıtıdır yazımız boyunca ben zihnin ikili doğasını anlatmak için
bilinç ve bilinçaltı sözcüklerini kullanıyorum. eğer size başka terimler daha kolay geliyorsa, bunları kullanabilirsiniz. önemli başlangıç noktası, zihnin ikili doğasını fark etmek ve tanımaktır

BİLİNÇ VE BİLİNÇALTI

Zihnin iki işlevini anlamaya başlamanın en iyi yolu, onu bir bahçe olarak düşünmektir. siz de bahçıvansınız. bütün gün boyunca bilinçaltımıza düşünce tohumları ekiyorsunuz. çoğunlukla bunu yaptığınızın farkında bile değilsiniz; çünkü tohumların temelinde alışageldiğiniz düşünme biçimi var. bilinçaltımıza tohum ektikçe, bedeninizde ve çevrenizde ekinleri biçersiniz.

Bilinçaltımızı, iyi ya da kötü bütün tohumların filizlenip serpileceği zengin bir toprak yatağı olarak düşünün. dikenli bitki ekerseniz, üzüm toplayabilir misiniz devedikeni ekerseniz, incir elde edebilir misiniz her düşünce bir neden, her koşul bir sonuçtur.

Bu nedenle düşüncelerinizin kontrolünü ele geçirmeniz bu kadar önemlidir. ancak bu şekilde yalnızca istenen koşulların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. şimdi huzur, mutluluk, doğru eylem, iyi niyet, başarı ve refah düşünceleri ekmeye başlayın.

Bu nitelikler üzerinde sessizce ve inançla düşünün. bunları bilinç ve mantığınızla kabul edin. bu harika düşünce tohumlarını zihninize ekmeye devam edin; muhteşem bir ekin biçeceksiniz.

Zihniniz doğru düşündüğünde, gerçeği anladığınızda, bilinçaltınızda depolanan düşünceler yapıcı, uyumlu ve huzurlu olduğunda, bilinçaltınızın sihirli gücü buna karşılık verecektir. ortaya uyumlu koşulların, güzel bir çevrenin ve her şeyin en iyisinin çıkmasını sağlayacaktır.

Düşünce süreçlerinizi kontrol etmeye başladığınızda, her türlü sorun ve zorlukta bilinçaltınızın güçlerini kullanabilirsiniz. her şeyi yöneten sınırsız güç ve her şeye yeten yasayla bilinçli bir biçimde işbirliği yapabilirsiniz. çevrenize bakın. nerede yaşarsanız yaşayın, nasıl bir toplumun parçası olursanız olun, insanların çoğunluğunun dış dünyada yaşadığını görürsünüz.

Daha aydın olanlar ise daha çok iç dünyalarıyla ilgilenmektedirler. onlar, iç dünyanın dış dünyayı yarattığını fark etmişlerdir; bunu siz de fark edeceksiniz.

Düşünceleriniz, duygularınız ve hayalleriniz, deneyimlerinizin düzenleyici prensipleridir. tek yaratıcı güç, iç dünyadır. ifade dünyanızda bulduğunuz her şey, sizin tarafınızdan zihninizin iç dünyasında, bilinçli ya da bilinçdışı olarak yaratılmıştır.

Bilinç ve bilinçaltınızın etkileşimi hakkındaki gerçeği öğrendikten sonra, bütün hayatınızı değiştirebilirsiniz. dış koşulları değiştirmek istiyorsanız, nedeni değiştirmelisiniz.

Birçok kişi, koşul ve durumları, bu koşul ve durumların üzerinde çalışarak değiştirmeye uğraşır. Bu büyük bir zaman ve emek kaybıdır.koşulların bir nedenden kaynaklandığını göremezler. hayatınızdaki uyumsuzluklardan, kafa karışıklıklarından, yoksunluklardan ve sınırlamalardan kurtulmak istiyorsanız, nedeni ortadan kaldırmalısınız.

Bu neden, bilinçaltımızı kullanma biçiminiz ve bilinçaltınızda teşvik ettiğiniz düşünce ve imgelerdir. nedeni değiştirirseniz, sonucu da değiştirebilirsiniz. bu kadar basit.hepimiz sınırsız bir zenginlikciler denizinde yaşıyoruz bilinçaltınız, bilinçli düşüncelerinize karşı çok hassastır. bu bilinçli düşünceler, bilinçaltınızın sınırsız zekasının, bilgeliğinin, yaşamsal güçlerinin ve enerjilerinin aktığı matrisi oluşturur.

Bu matrisi daha olumlu bir yönde oluşturursanız, sınırsız enerjileri kendi lehinize çevirebilirsiniz
yazımızın her bölümü, zihnin yasalarını nasıl kullanacağınız konusunda somut ve belirli örnekler sunmaktadır. bu teknikleri kullanmayı öğrendiğinizde hayatınızda yoksulluk yerine bolluk, boş inançlar ve cahillik yerine bilgelik, iç çekişmeler yerine huzur, başarısızlık yerine, başarı, karanlık yerine ışık, uyumsuzluk yerine uyum, korku yerine inanç ve güven olacak.

Bundan daha büyük bir nimet olabilir mi? birçok önemli bilim adamı, sanatçı, şair, şarkıcı, yazar ve mucit, bilinç ve bilinçaltının işleyişini çok iyi anlamaktadır. onlara, hedeflerine ulaşmalarını sağlayan gücü veren de budur.

Büyük tenor enrico caruso bir keresinde sahne korkusu yaşamıştı. yoğun korkunun neden olduğu spazmlar boğaz kaslarını sıkıyordu. ses telleri felç olmuş, kullanılmaz hale gelmişti. kostümü giymiş bir halde, yüzü ter içinde, sahnenin arkasında dikiliyordu. oysa o dakikalarda sabırsızca bekleyen binlerce kişilik seyircinin önüne çıkıp şarkı söylemesi gerekiyordu

Titreyerek şarkı söyleyemem dedi bana gülecekler kariyerim bitecek soyunma odasına gitmek üzere geri döndü. sonra birden durup bağırdı küçük ben, içimdeki büyük ben’i boğmaya çalışıyor yeniden sahneye doğru döndü ve dimdik durdu çık buradan diye emretti küçük ben kastederek içimdeki büyük ben şarkı söylemek istiyor 

Caruso, büyük ben ile bilinçaltının sınırsız güç ve bilgeliğini kastediyordu. bağırmaya başladı: çık çık dışarı büyük ben şarkı söyleyecek.bilinçaltı buna içindeki yaşamsal güçleri serbest bırakarak karşılık verdi. caruso, çağrısının karşılığını alınca sahneye çıktı ve şarkısını şahane bir biçimde seslendirdi. dinleyenler büyülenmişlerdi.

Şimdiye kadar öğrendiklerinize dayanarak, caruso’nun zihnin iki aşamasını, bilinci yani rasyoneli ussal ve bilinçaltını yani irrasyoneli usdışı anlayabildiğini görebilirsiniz bilinçaltınız tepkiseldir.

Düşüncelerinizin doğasına karşılık verir. bilinciniz caruso’nun küçük ben’i korku, endişe ve üzüntüyle dolu olduğunda, bunların bilinçaltınızda büyük ben yarattığı olumsuz duygular ortaya çıkar. panik, kötü hisler ve umutsuzlukla bilincinizi istila ederler. böyle bir durum ­ da siz de ünlü

Caruso’nun yaptığını yapabilirsiniz. zihninizin derinliklerinde ortaya çıkan irrasyonel duygularla olumlu ve otoriter bir biçimde konuşabilirsiniz.şöyle diyebilirsiniz: durun. sessiz olun. kontrol bende. bana itaat etmelisiniz. benim emirlerime tabisiniz. ait olmadığınız bir yere zorla giremezsiniz.

Derinlerdeki benliğinizin irrasyonel hareketine karşı otoriter bir biçimde ve inanarak konuştuğunuzda, olacakları görüp çok şaşıracaksınız. zihniniz uyum ve huzura kavuşacak. bilinçaltınız, bilince bağlı ve özneldir.

Zihin İkiliği
Zihnin İkiliği Vatanseverr


















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın