Üfürükçülük Ne Anlama Gelir Kör İnanç Nedir

Üfürükçülük Nedir

Üfürükçü, kullandığı güçlere dair hiçbir gerçek bilimsel görüşü olmadan iyileştiren kişidir. bu kişi özel yeteneklere sahip olduğunu ileri sürebilir ve hastanın ona ve güçlerine olan kör inancı, sonuç elde edilmesini sağlayabilir.

Dünyanın pek çok yerinde, geleneksel üfürükçüler hastalarına danslarla, büyülerle ve ruhlara ettikleri dualara müdahale ederler. bir insan özel bir ritüel kıyafeti giyerek, kutsal tütsüler ya da mumlar yakarak ya da şifalı bitki karışımı içerek iyileşebilir. hastanın yönteme ya da sürece yürekten inanmasını sağlayan her şey iyileşme olasılığını artıracaktır.

Korku ve endişeden kurtulmanıza, inanç ve umuda sahip olmanıza yol açan her yöntem sizi iyileştirecektir. birçok kişi, bireysel teorileri sonuç verdiği için bunların doğru ve yerinde olması gerektiğini düşünür. daha önce de gördüğümüz gibi, bu doğru olamaz.

Üfürükçülükte Kör İnanç Nedir

Kör inancın nasıl işlediğini görmek için, isviçreli doktor franz anton mesmer hakkında konuştuklarımızı hatırlayalım. kendisi 1776 yılında hastaların vücudunda mıknatıs dolaştırarak birçok tedavi gerçekleştirdiğini söylüyordu. sonra mıknatısları bırakmış ve hastanın vücudunun biraz üzerinde ellerini gezdirmeye başlamıştı.

Bu da işe yaramıştı. bu yeni prosedürün başarısını açıklamak için, mesmer hayvan manyetizması teorisini geliştirdi. bunun tüm dünyayı kaplayan ancak insan organizmasında faal olan bir sıvı olduğunu söylüyordu. bu manyetik sıvının ellerinden hastanın vücuduna geçtiğini ve hayvan manyetizmasının transferinin hastaları iyileştirdiğini ileri sürüyordu. insanlar inançla ona koşuyorlardı; bunun sonucunda da pek çok harika tedavinin gerçekleştiği söyleniyordu.

Mesmer paris’e taşındı. orada devlet, mesmer'in tedavilerini araştırmak için bir komisyon kurdu. komisyonun üyeleri arasında önemli doktorlar, bilim akademisinin üyeleri vardı. benjamin franklin de üyelerden biriydi. sıkı bir incelemeden sonra, komisyon mesmer’in hastalan iyileştirdiğini doğruladı. ancak manyetik sıvı teorisini doğruluğunu kanıtlayan bir delil yoktu.

Alınan sonuçlar, hastaların hayal gücüyle bağlantılıydı. bundan kısa bir süre sonra, mesmer sürgüne gönderildi. 1815 yılında öldü. çok geçmeden, ingiltere manchester’dan dr. james braid manyetik sıvının dr. mesmer’in hastaları iyileştirmesiyle bir ilişkisinin olmadığını gösterme görevini üstlendi.

Dr. Braid hastaların telkin yoluyla hipnotik uykuya dalabileceğini keşfetti. onlar hipnotik trans halindeyken, mesmer’in hayvan manyetizmasına bağladığı birçok şaşırtıcı sonucu elde etmeyi başardı.bütün bu tedavilerin, hastaların aktif hayal gücünün, bilinçaltlarına yönelik güçlü sağlık telkiniyle birleşmesi sonucunda gerçekleştiğini kolayca görebilirsiniz.

Buna kör inanç demek yanlış olmaz; çünkü ne hastalar ne de uygulamacılar tedavilerin nasıl gerçekleştiğini anlayabilmiştir.
Üfürükçü Hocalar
Üfürükçülük Ne Anlama Gelir Kör İnanç Nedir


















Öznel İnanç Ve anlamı
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın