Öznel İnanç Ve Anlamı

Öznel İnanç Anlamı

Bir bireyin öznel zihni ya da bilinçaltı, bir başkasının telkini kadar, kendi nesnel zihninin ya da bilincinin kontrolüne karşı da hassastır. nesnel inancınız ne olursa olsun, aktif ya da pasif olarak inancınızın olduğunuzu düşünürseniz, bilinçaltınız bu telkinle kontrol edilecek ve arzunuz gerçekleşecektir. zihinsel iyileşmelerde gerekli olan inanç tamamen özneldir.

Bunu elde etmenin yolu, nesnel zihin ya da bilinçaltı tarafındaki aktif muhalefete bir son vermektir. vücudun etkin iyileşmesinin gerçekleşmesi için, elbette en iyisi hem bilincin hem de bilinçaltının inancı tam olarak kabul edecek durumda olmasıdır. ancak bu her zaman şart değildir. zihninizi ve bedeninizi gevşetip uyku haline geçerek pasiflik ve alma eğilimi geliştirebilirsiniz.

Bu uyku halinde pasifliğiniz, öznel etkilere açık duruma gelir. bir keresinde bir adam sormuştu
nasıl olur da bir din adamı beni iyileştirir bana, hastalık olarak böyle bir şeyin olmadığını, o maddenin bulunmadığını söylediğinde, tek kelimesine bile inanmamıştım benim zekama hakaret ettiğini düşünmüştüm ama sonunda iyileştim.

Bu nasıl oldu bu adama söylediğim gibi, açıklama çok basit. sakinleştirici sözlerle teskin edilmiş, kendisine tam olarak pasif bir duruma geçmesi, o an için hiç konuşmaması ve hiçbir şey düşünmemesi söylenmişti. din adamı, yarım saat kadar, yavaşça, huzur içinde ve hiç ara vermeden bu adamın mükemmel bir sağlığa, huzura, uyuma ve iyiliğe kavuşacağını tekrarlamıştı. yarım saatin sonunda, adam müthiş bir rahatlama hissetmiş ve sağlığına kavuşmuştu.

Burada hastanın tedavi sırasındaki pasifliği sonucunda öznel inancının ortaya çıktığını, adamın mükemmel sağlığa yönelik telkinlerinin onun bilinçaltına iletildiğini görüyoruz. iki öznel zihin o sırada uyum içindeydi. eğer adam üfürükçünün gücü ve teorisinin doğruluğuna ilişkin kuşkularının su yüzüne çıkmasına izin verseydi, bunlar karşıt ototelkin görevi görecekti.

Din adamının telkinleri ciddi biçimde engellenecek ya da belki tamamen etkisiz kalacaktı. ancak bu uyku halinde, bilincin direnci minimuma indirilmişti.hastanın bilinçaltı, din adamının telkinlerine açıktı. fonksiyonlarını bu telkinlerle uyum içinde sürdürmüştü ve sonunda da iyileşme gerçekleşmişti.
Öznel İnanç
Öznel İnanç Ve Anlamı




















Uzaktan Tedavinin Anlamı
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın