Psikologların Yaptığı Deneyler

Psikologların Yaptığı Deney

Psikologlar ve diğer uzmanlar, hipnotik trans halindeki kişiler üzerinde sayısız deneyler gerçekleştirmişlerdir.

Bu araştırmalar, bilinçaltının akıl yürütme süreci için gerekli olan seçim ve karşılaştırmaları yapmadığını açıkça ortaya koymaktadır. bilinçaltınız her telkini yanlış da olsa kabul eder. sonra da telkinin doğasına göre tepki verir. bilinçaltınızın buna ne kadar açık olduğunu şöyle örnekleyelim:

Deneyimli bir hipnotizmacı deneklerinden birine kendisinin Napolyon Bonapart ya da hatta bir kedi veya köpek olduğunu söylerse, denek bu rolü eksiksiz ve doğru bir biçimde yerine getirir. O an için kişiliği değişir. Kendisinin, uzmanın söylediği kişi ya da şey olduğuna inanır.

Yetenekli bir hipnotizmacı, hipnoz halindeki öğrencilerinden birine sırtının kaşındığını, birine burnunun kanadığını, birine mermer bir heykel olduğunu, birine de donduğunu ve ısının sıfırın altında olduğunu söyleyebilir.

Her biri bu belirli telkini esas alarak hareket edecek ve telkini doğrulamayan bütün dış unsurlara tamamen kayıtsız kalacaktır.

Bu basit örnekler, akıl yürüten bilinciniz ile kişisel ve seçici olmayan, bilincinizin doğru olduğuna inandıklarını doğru kabul eden bilinçaltınız arasındaki farkları ortaya koymaktadır.

Böylece ruhunuzu koruyan, iyileştiren, ona ilham ve keyif veren düşünceleri, fikirleri ve terimleri seçmenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.
Psikologların Deneyleri
Psikologların Yaptığı Deneyler




















Nesnel Ve Öznel Zihin
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın