Heterotelkin Üzerine Bazı Yorumlar

Heterotelkin Üzerine Yorumlar

Heterotelkin terimi, bir başka kişiden gelen telkinleri ifade eder bütün çağlarda ve dünyanın her yerinde, telkinin gücü insan hayatı ve düşüncesinde baskın bir rol oynamıştır.siyasi ilkeler, dini inançlar ve kültürel gelenekler heterotelkinin gücüyle gelişir ve devam eder.

Telkin, kendimizi disipline sokmak ve kontrol etmek için bir araç olarak kullanılabilir. ancak zihnin yasalarının nasıl anlaşılması gerektiğini bilmeyen kişileri kontrol ve idare etmek içinde kullanılabilmektedir.

Telkin, yapıcı biçimini koruduğu sürece harikalar yaratabilir.olumsuz yönleriyle, zihnin tepki kalıplarının en yıkıcılarından biridir.sonuçları son derece yoğun bir üzüntü, başarısızlık, acı, hastalık ve felaket olabilir.

Bunlardan birini kabul ettiniz mi doğduğumuz günden itibaren, olumsuz telkin bombardımanına tutuluruz.nasıl karşı koyacağımızı bilmediğimiz için, bilinçsizce bunları kabul eder ve deneyimlerim iz haline dönüştürürüz.

Olumsuz telkinlere bazı örnekler:

♦ Yapamazsın.
♦ Asla başarılı olamazsın.
♦ Yapmamalısın.
♦ Başarısız olacaksın.
♦ Hiç şansın yok.
♦ Çok yanılıyorsun.
♦ Yararı yok.
♦ Ne bildiğin değil, kimi tanıdığın önemli.
♦ Dünya gitgide bozuluyor.
♦ Kimse kim senin umurunda değil.
♦ Bu kadar çok çalışmanın bir anlamı yok.
♦ Artık çok yaşlısın.
♦ Her şey gitgide kötüleşiyor.
♦ Hayat bitmek bilmeyen bir çile.
♦ Aşk eski bir yalan.
♦ Kazanamazsın.
♦ Dikkat et, çok kötü bir hastalığa yakalanacaksın.
♦ Kimseye güvenilmez.

Bu tür heterotelkinleri kabul ederek, bunların gerçeğe dönüşmesine katkıda bulunursunuz. çocukluğunuzda, sizin için önemli olan kişilerin telkinleri karşısında çaresizdiniz.daha iyisini nasıl yapacağınızı bilmiyordunuz.zihin bilinç ve bilinçaltı sizin için merak bile etmediğiniz bir gizemdi. ancak artık bir yetişkin olarak seçimler yapabilirsiniz.

Geçmişte üzerinizde yaratılan etkileri değiştirmek için yapıcı ototelkinleri kullanabilirsiniz; bu yenileme terapisidir. İlk adım, üzerinizde etkili olan heterotelkinlerin farkına varmaktır.

Bunlar fark edilmezlerse, özel ve sosyal hayatınızda başarısızlığa neden olacak davranış kalıpların oluşmasına yol açabilirler.

Yapıcı ototelkin sizi, aksi halde belki de yaşam biçiminizi bozacak, iyi alışkanlıkların gelişmesini zorlaştıracak, hatta imkansız hale getirecek olumsuz sözlü koşullanmanın ağırlığından kurtarabilir.
Heterotelkin
Heterotelkin Üzerine Bazı Yorumlar Vatanseverr





Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın