Ferrari Alabilecek Kadar Zengin Olmak

Ferrari Alabilecek Kadar Zengin Olma

Şu anda bir bmw'ye sahipseniz, zenginlik sizin için bir ferrari alabilmek anlamı taşıyor olabilir ama sizin ulaşım imkanlarınız otobüsle sınırlıysa, o zaman ikinci el bir araba bile herhangi bir araba sizin zenginlik tarifinizi karşılıyor olabilir.

Dolayısıyla, net olun ferrari alabilecek kadar zengin olmak istiyorum bir de boğaz'da yalı dağda bir şale göcek'te süper yat her ne istiyorsanız ya da daha da net olsun 50 milyon dolar isteyin veya 100... çok param olmasını istiyorum" demeyin bir kova metal bir liralık da çok para tanımına girebilir net olmanın ikinci boyutuysa, çelişkili mesajlar vermemekle ilgili.

 Örneğin hem zayıf olmak isteyip hem de zayıflara karşı kıskançlık ve husumet gibi olumsuz duygular beslerseniz hem evreni hem de zihninizi şaşırtırsınız. “Zayıf olmak istiyorum diyor, o zaman zayıf olmaya karşı sevgi duyuyor olması lazım; ama zayıf insanlara sevgi duymuyor, demek ki söylediği gerçek duyguları değil.

Ve ne oluyor, ya zihniniz bu mesajın hatalı olduğunu düşünüp bunu evrene ulaştırmıyor, veya evren mesajı çözemediği için siparişi almıyor/alamıyor bekletiyor, her neyse yani sistem bir şekilde error veriyor.

Kim nefret ettiği biri gibi olmak ister ki? Zihniniz de istemez. Ve beyninizle bir olup, o da sizin zayıflamanızı engellemek için elinden geleni yapıyor. Bir zaman önce magazin sayfaları arasında, S.S'nin üçüncü defadır, doğurmak üzere olduğu bebeğini kaybettiği haberine rastladım.

Tam doğuracakken bir şeyler ters gidiyor ve S.S bir türlü anne olamıyordu. Birden aklıma bildim bileli, S.S’nin annesiyle ciddi sorunları olduğu geldi çocukluğumdan beri magazin haberlerini okurum, herkesi de bilirim bence olay şu: S.S'nin zihnindeki anne tarifi, o kadar olmak istemeyeceği sıfatlar taşıyor ki, zihni ve bedeni anne olmasına ve bu tarife benzemesine kesinlikle izin vermiyor; engellemek için ne gerekliyse yapıyor.

Böyle bir şeyin üç defa aynı kişinin başına gelmesi tesadüf olabilir mi? Tıbbi bir açıklaması da vardır mutlaka, tabi ki olacak- ama insan zihninin gerekli gördüğünde kişiyi hastalandırabildiğine veya tedavi ettiğine de tamamen katılıyorum.(İlgi görmeyen kişilerin devamlı hasta olması ve eşlerini çocuklarını kendileriyle ilgilenmeye bu şekilde mecbur etmesi gibi

Konumuza dönersek, burada yapılması gereken, anne tarifini yeniden şekillendirmek ve eğer mümkünse anneyle olan sorunları çözmek ve anne kavramıyla barışmak gibi geliyor bana. “Maymun zihnini susturmak” diye bir deyim var. Susturmak gerekir, çünkü zihniniz kendini ve dolayısıyla sizi korumak için sizin pekçok şeyi yapmanızı engelleme eğilimindedir. Neden?

Çünkü belki ona daha önce “yapamam, beceremem” dediğiniz için, belki “bu çok tehlikeli” diye bir söz söylediğiniz için, belki o işi yapan insanlar hakkında “asla öyle olmak istemem” gibi sözler sarf edip, hiç haz etmediğinizi belirttiğiniz için. Zihniniz, o ana kadar topladığı verilere dayanarak, sizin için en doğru olanı belirler ve sizi ona uygun olarak yönetmeye çabalar.

Zihnimizi maymuna benzetirken, maymunun maskaralıkla da olsa aklımızı çelmeye çalışma özelliğine atıfta bulunuyoruz. Nasıldır maymunlar bir düşünün.

Hani evcil bir maymununuz olsa, ne zaman elinize kalem alıp birşey yazmaya kalksanız, kaleminizi çekip alacak; ne zaman birşey okumaya başlasanız radyoyu televizyonu açacak ve sizi çeşitli oyunlarla yapmak istediğiniz şeyden alıkoyacak, onun istediğini yapmanızı, onunla oyun oynamanızı, onun ihtiyaçlarıyla ilgilenmenizi sağlayacaktır.

Maymun zihninizi susturmadığınız müddetçe, ne zaman zayıflamayı düşünseniz, o size kremalı pastaları hatırlatacak, ne zaman spor yapmaya kalksanız, o size ne kadar yorgun olduğunuzu, aslında televizyonda çok da güzel bir film olduğunu, şimdi terlerseniz duş alacak vaktiniz olmadığını söyleyecek ve benzeri bahaneleri bularak sizi hareket etmekten alıkoyacaktır.

Düşünün bakın, böyle olmuyor mu? Tam spora gideyim diyorsunuz, tam rejime başlayayım diyorsunuz, sanki içinizde başka biri konuşuyor ve cazip tekliflerle veya o an için çok da geçerli görünen mazeretlerle, sizin aklınızı çelip, sizi niyetinizden caydırıyor. İşte o konuşan siz değilsiniz. O maymun bundan sonra o maymuna dikkat edin zihninizin rahat durmasını sağlamak için, yapmak istediğiniz şeye onu ikna etmeniz en kolay yoldur.

Zengin olmak istiyorsanız, onu zenginliğin iyi bir şey olduğuna ve zenginlerin düzgün insanlar olduğuna inandırmanız gerekir. Tıpkı anne olmak istiyorsanız, anneliğin ne kadar keyifli, sevgi dolu ve ömür boyu süren tatlı bir uğraş olduğuna inandırmanız gerektiği gibi ve bunu sadece söylemeniz yetmez, davranışlarınızla da desteklemenizi bekler; ki inansın.

Zenginlere hasetle bakarak zengin olunamayacağını, zayıflara fit olanlara hasetle bakarak da zayıf fit olunamayacağını düşünüyorum örnekleri istediğiniz kadar çoğaltın, başarılı insanlara, sevilen insanlara, şanslı insanlara... diye gider. Sırası gelmişken size zihinle ilgili bir iki düşüncemden daha bahsetmek istiyorum.
Ferrari
Ferrari Alabilecek Kadar Zengin Olmak Vatanseverr




















Zihninizle Nasıl Başa Çıkacaksınız
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın