Birbirinden Çok Farklı Teoriler

Birbirinden Farklı Teoriler

Farklı dini mezhepler ve dua terapi grupları tarafından, iyileştirme konusunda pek çok farklı teori geliştirilmiştir.uygulamalarından sonuç aldıkları için, kendi teorilerinin doğru olması gerektiğini iddia eden birçok grup vardır.bu bölümde gördüğümüz gibi, bu doğru olamaz.bildiğiniz gibi, iyileştirmenin farklı biçimleri vardır.

Paris’te çalışan avusturyalı bir doktor olan anton mesmer (1734-1815) hasta vücuda mıknatıs tutulduğunda, hastalığın mucizevi bir şekilde tedavi edilebildiğini keşfetmişti. çeşitli cam ve metal parçaları kullanarak da tedaviler gerçekleştirebiliyordu.daha sonra bu nesneleri bırakıp hastanın vücudunda ellerini dolaştırmaya başladı.

Tedavilerinin asıl kaynağının “hayvan manyetizması” olduğunu ileri sürdü.bazı gizemli manyetik maddelerin tedaviyi uygulayan kişinin ellerinden hastaya geçtiği teorisini geliştirdi.mesmer, bu tedavi yöntemine kendi adını verdi mesmerizm bugün buna hipnotizma adını veriyoruz.

Mesmer’in başarısını kıskanan diğer doktorlar, onun tedavilerinin başka bir şeye değil, telkine bağlı olduğunu söylediler.ancak üstlerine gidildiğinde, telkinin gücünün bu şaşırtıcı sonuçları nasıl yarattığını bilmediklerini itiraf ettiler.bütün bu gruplar psikiyatrlar, psikologlar, osteopatlar, şiropraktörler, doktorlar ve her türden dini gruplar bilinçaltında mevcut olan tek evrensel gücü kullanmaktadır.

Her biri, tedavinin kendi teorilerinin sonucu olduğunu iddia edebilir ama gerçek çok farklıdır.bütün tedavilerin süreci kesin, olumlu bir zihinsel tutumdur; bu içsel tutuma ya da düşünce biçimine inanç admı veriyoruz.iyileşme, bilinçaltına yönelik bir telkin görevi gören, onun iyileştirme potansiyelini ortaya çıkaran inançlı beklentiye bağlıdır.

İnsan, bir diğerinden farklı bir güç sayesinde iyileşmez. İkisinin de kendi teorilerinin ve yöntemlerinin olabileceği doğrudur; ancak tek bir iyileşme süreci vardır, o da inançtır. Tek bir iyileştirici güç vardır; bu bilinçaltıdır. Hangi teoriyi, fikri.yöntemi seçerseniz seçin. İnanırsanız, istediğiniz sonuçları elde edersiniz.
Farklı Teoriler
Birbirinden Çok Farklı Teoriler



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın