Bilinçaltınız Hayat Kitabınızdır

Bilinçaltınız Hayat Kitabınız

Bilinçaltınıza hangi düşünceleri, inançları, fikirleri, teorileri, dogmaları yazar, kazır ya da iletirseniz, bunları koşulların, durumların ve olayların nesnel göstergeleri olarak yaşarsınız. İçeriye ne yazarsanız, dışarıda onu yaşarsınız. Hayatın iki yönü vardır; nesnel ve öznel; görülen ve görülmeyen, düşünce ve gösterge.

Düşünce, bilincin, yani akıl yürüten zihnin organı olan serebral kortekste sinirsel atış örneği olarak algılanır. Bilinçatında nesnel zihin bir düşünceyi tamamen kabul ettiğinde, bu düşünce beynin diğer bölümlerine aktarılır ve deneyime dönüşür. Daha önce belirttiğimiz gibi, bilinçaltımız tartışamaz. Üzerine ne yazarsanız, ona göre davranır.

Hükümlerinizi ya da bilincinizin vardığı sonuçları son kabul eder. Bu yüzden sürekli hayat kitabınıza bir şeyler yazmaktasınızdır; düşünceleriniz deneyimleriniz haline gelir. Amerikalı düşünür Ralph Waldo Emerson şöyle demiştir: “İnsan bütün gün ne düşünüyorsa odur.”

BİLİNÇALTINA İLETİLEN, İFADE EDİLİR Amerikan psikolojisinin babası olan William James, dünyayı döndüren gücün bilinçaltı olduğunu söylemektedir. Bilinçaltı sınırsız bir zeka ve bilgeliğe sahiptir. Gizli kaynaklardan beslenir ve buna hayatın yasası denir. Bilinçaltınız, ona ilettiğiniz her şeyi gerçek kılmaya çalışacaktır.

Bu nedenle ona doğru fikirler ve yaratıcı düşünceler iletmeniz gerekir. Dünyada bu kadar çok kaos ve üzüntü olmasının nedeni, birçok kişinin bilinçle bilinçaltı arasındaki etkileşimi anlayamamasıdır. Bu iki prensip uyum ve barış içinde olduğunda ve birlikte çalıştığında, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve keyifli olabilirsiniz. Bilinç ve bilinçaltı uyumlu ve huzurlu çalıştığında, hastalıklar ve çatışmalar olmaz.

Eski zamanlarda, Hermes Trismegistus dünyanın en büyük, en güçlü büyücüsü olarak tanınıyordu. Ölümünden yüzyıllar sonra, mezarı açıldığında, eskilerin bilgeliğiyle ilgilenenler merak ve umutla bekliyorlardı.

Yüzyılların en büyük sırrının bu mezarda bulunacağı söyleniyordu. Öyleydi de. Sır şuydu: İçte neyse, dışta o. Üstte neyse, altta o. Başka bir deyişle, bilinçahmıza ne iletirseniz, uzayın ekranında o ifade edilir. Aynı gerçek, Moses, Isaiah, Buda, Zoroaster, Laotze ve başka kahinler tarafından da belirtilmiştir.

Öznel olarak doğru hissettiğiniz her şey koşullar, deneyimler ve olaylar olarak ifade edilir. Hareket ve duygular dengede olmalıdır. Cennette (zihninizde) olan yeryüzünde (beden ve çevre) de olmalıdır. Bu, hayatın büyük yasasıdır. Etki ve tepki, dinginlik hareket yasasını bütün doğada görebilirsiniz. Bu ikisi dengede olmalıdır; ancak o zaman uyum ve dengeye ulaşılabilir.

Hayat prensibinin içinizde ritmik ve uyumlu bir biçimde akmasına izin vermeniz gerekir. İçeri alınan ve dışarı verilen eşit olmalıdır. İletilen ve ifade edilen eşit olmalıdır. Hayal kırıklığınızın nedeni, gerçekleşmeyen isteğinize bağlıdır. Olumsuz, yıkıcı ve kötü düşünürseniz, bu düşünceler ifade edilmesi ve bir çıkış yolu bulması gereken yıkıcı duygular ortaya çıkarır.

Olumsuz doğaya sahip bu duygular sık sık ülser, kalp st)runları, gerginlik ve anksiyeteyle ifade edilmektedir. Şu anda kendinizle ilgili fikriniz ya da duygunuz nedir? Varlığınızın her parçası bu fikri ifade eder. Canlılığınız, bedeniniz, maddi durumunuz, arkadaşlarınız, sosyal statünüz kendinizle ilgili fikrinizi mükemmel bir biçimde yansıtır. Bilinçaltınıza ilettiğiniz ve hayatınızın bütün evrelerinde ifade ettiğiniz şeyin gerçek anlamı budur.

Benimsediğimiz olumsuz fikirlerle kendimizi incitiriz. Öfke, korku, kıskançlık ve kin duyarak kendinizi kaç kez yaraladınız? Bunlar, bilinçaltınıza giren zehirlerdir. Siz bu olumsuz tutumlarla doğmadınız. Bilinçaltınıza hayat dolu düşünceler iletin ve oraya yerleşen bütün olumsuz kalıpları silin. Siz bunu yapmaya devam ettikçe, geçmiş silinecek ve artık hatırlanmayacaktır.
Hayat Kitabınız Bilinçaltı
Bilinçaltınız Hayat Kitabınızdır Vatanseverr




















Bilinçaltı Cildi İyileştir
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın