Diş Ağrısı Nasıl Geçer Neler İyi Gelir

Diş Kaplama Ağrılar Nasıl geçer?

Diş kaplamasındaki erken dönemli ağrılar kaplamanın yapıştırılmasından hemen sonra başlamış ise, yapıştırmaya bağlı diş hassasiyeti meydana gelmiştir bu diş kaplamasındaki ağrının azalarak geçmesi beklenmelidir ancak kaplamanın karşıt diş ile fazla teması yani çiğneme esnasında çarpma hissedilmesi durumunda vakit kaybetmeden diş hekiminize danışmanız gerekmektedir .

Diş kaplamasındaki ağrılar
uzun dönem sonra meydana gelmiş ise iki sebebi olabilir birincisi diş eti kaynaklı olan ağrılardır.

Kaplama sökülmeden diş eti tedavisi ile (küretaj) giderilebilir ancak diş eti problemi çok ileri boyutta ise ve yoğun kanama varsa kaplamanın yenilenmesi gerekebilir.

Diğer bir sebep, kaplamanın altındaki dişte çürük oluşmuş ve dişin sinirine kadar ilerlemiş olabilir.

Bu durumda kaplama altındaki dişe kanal tedavisi yapılması gerekmektedir.

Kaplama sökülmeden, dişin sinirine ulaşacak şekilde delinerek kanal tedavisi yapılabileceği gibi kaplamanın sökülmesi de söz konusu olabilir.

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabıyla seyreden gingivitis, tedavi edilmeden ilerleyip dişi çevreleyen dokularda kayba neden olursa, periodontitis gelişir. Kemik kaybıyla karakterizedir. Bu aşamada dişetlerindeki şişme, kaşınma hissi, basınç hissi ve kanamaya ağrı da eşlik eder.

Diş eti ağrısı özellikle diş eti apseleri ve ülseratif lezyonlarda belirgin bir şekilde hissedilir. Diş hekimi kontrolleriyle, ağızda ağrıya neden olabilecek aftöz lezyonlar gibi diğer durumlardan ayırt edilip, ona göre tedaviye yönlendirilmeleri önemlidir.

Diş eti ağrısı, ağrıya neden olan etkene yönelik bir tedaviyle ortadan kaldırılır. Akut durumlarda, apsenin boşaltımı (drenajı) gerekir.nekrotize alanlarının temizliği, derin ve iltihabı dokuların çıkarılmasıyla bölgedeki basıncı azaltmak ve diş eti derinliklerini ortadan kaldırmak suretiyle ağrı hissi giderilir ve diş etleri sıkı kıvamlı, sağlıklı formunu geri kazanır.

Yirmi Yaş Dişi ağrısı nasıl geçer?

Gömülü yirmi yaş dişleri çıkmaya çalıştığında üst çenede kulak bölgesi ve şakaklara alt çenede çene altına ve boyuna doğru ağrı verebilir.bazen bu bölgelerdeki lenf bezlerinde de şişlik ve hassasiyet oluşturabilir. Böyle bir durum geliştiğinde hasta mutlaka hekime başvurmalıdır.

Durumun ciddiyetine göre hekim doğru antibiyotik ve ağrı kesiciyi hastaya reçete eder. diş sürme ağrısı hekimin uygun gördüğü süre boyunca ilaçlar düzenli kullanıldığında zamanla kontrol altına alınır ve ilgili diş çekildikten sonra tamamen geçer.

Evde Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrılarının birçok nedeni olabilir.eklem ağrıları, 20 yaş diş ağrıları, diş sinirinden kaynaklanan ağrılar, diş ve diş eti iltihabı ağrıları toplumumuzda çok sık rastlanan diş ağrılarıdır.öncelikle diş ağrısının neden kaynaklandığı tespit edilmeli ve buna uygun bir tedavi uygulanmalıdır.diş ağrısı tespitinin sadece diş hekimi tarafından yapılmakta olduğu unutulmamalıdır. Ancak diş hekimine gidinceye kadar ağrıyı hafifletmek için bazı çözüm önerileri de bulunmaktadır.

Ağrıyı hafifletmede uygulanabilecek doğal çözümler şunlardır;
1- Diş fırçalamak çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.dişlerin diş ipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur.
2- Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur. Dişi bakterilerden temizler şişlikleri azaltır. Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.
3- Diş hekiminizin önerisiyle ve kullanım şartlarına uyarak ağrı kesici almanız ağrınızı belirli bir süre için geçirecektir.

4-
Dişe kesinlikle aspirin, kolonya, alkol konulmamalı bunların yerine karanfil yağı tercih edilmelidir. Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. 

Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.

5-
Buz uygulaması; ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması ya da soğuk su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı hafifletir. Bu durumun tam tersi olarak ağrıyan diş bölgesine sıcak kompres uygulaması ya da sıcak su ile ağzı çalkalama geçici olarak ağrıyı hafifletir.
6- Gece diş ağrısı oluşmuşsa, yatar durumda olmak ağrıyı artıracağından yastık yükseltilebilir.

Diş Teli Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş teli ağrısı
genellikle teller ilk takıldığı zaman, bazen de ortodontik tedavinin kontrol seanslarının ardından oluşup, çoğunlukla hiç bir şey yapmaya gerek kalmadan kendiliğinden geçer. Kişinin ağrı eşiğine ve çapraşıklığın şiddetine bağlı olarak bazen ağrı kesici kullanmak gerekebilir. Çoğu hasta ilaç kullanmaya bile gerek duymaz ve vücut, tellerin oluşturduğu bu gerilime 2-3 gün içerisinde adapte olur.

Tedavi esnasında ağız içerisindeki tellerin yanak iç kısmına batması nedeniyle de ağrı oluşabilir. Bu durumda hasta mumu kullanılarak geçici olarak ağrı geçebilir. Ancak batan telin düzeltilmesi için en yakın zamanda bir ortodontiste gitmek gerekir.

Diş Teli Bakımı Nasıl Yapılır?

Ortodontik tedavi gören kişilerde, mevcut braket ve teller ağız içinde besin tutulumu için ekstra tutucu alanlar oluştururlar.böylece yemek artıklarının ve mikrobiyal dental plağın dişler üzerinde birikmesi kolaylaşır. Bu nedenle tedavi esnasında dişlerin zarar görmemesi ve çürümemesi için braketsiz bir insana göre ağız ve diş temizliğine ekstra özen göstermek gerekir.

Diş teli bakımı, özel ortodontik diş fırçaları ve arayüz fırçaları yardımıyla yapılır. Ortodontik diş fırçalarının özel dizayn edilmiş fırça kılları, fırça üzerinde bir oluk oluşturur ve böylece fırçanın braket üzerinde rahatlıkla ileri-geri yönde hareket edebilmesi sağlanır.

Bunun dışında, tellerin altında kalan boşluklar fırça ile tam olarak temizlenmeyebildiğinden bu kısımlar ince uçlu arayüz fırçalarıyla temizlenir. Bu ince uçlu arayüz fırçası her iki diş arasından geçen telin altına yerleştirilerek, aşağı-yukarı yönde hareketlerle tek tek temizlenir.

Tedaviye başlandığı seansta, ağız ve diş temizliğinin nasıl yapılması gerektiği hekim tarafından ayrıntılı şekilde hastaya anlatılır.
Diş Ağrısı Nasıl Geçer
Diş Ağrısı Nasıl Geçer Neler İyi Gelir Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın