Hipnoz Nedir

Hipnoz Nedir Nasıl Yapılır

Bilinçdışına açılan gizemli bir kapı, zihni anlamada bir rehberdir bilinç kaybolmaz, aksine yüksek bir algılama kapasitesi ile zihnin değişik katmanlarında dolaşır hipnoz, kişinin o anda gerçeğin farkında olmasına rağmen ondan ayrı olduğu hissine sahip olduğu yoğun bir fiziksel ve zihinsel rahatlama durumudur.

Ronald Shon' a göre "doğal yoldan bilinçdışına ulaşarak kişinin kapasitesinin tümüne yetişmesi, yeteneklerinin sınırına ulaşmasıdır" buna göre yeteneklerimizin ancak sınırlı bir bölümünü kullanmaktayız h
ipnoz, kişinin sahip olduğu yeteneklerin daha fazla bir bölümünü kullanmasına yardımcı olan bir araçtır.

Farklı bir bilinç ve algılama durumudur bilinç, hipnoz sırasında kaybolmaz aksine yüksek bir algılama kapasitesi ile zihnin değişik katmanlarında dolaşır modern hipnoz, kendi içsel gerçeğinize bir yolculuktur ve bu yolculukta aslında ne kadar güçlü olduğunuzu anlarsınız.

Hipnoz Bize Ne Kazandırır

Kişinin bilinçdışını pozitif önermelere açarak, kişinin kendine olan güvenini, kendine verdiği değeri, kendine olan sevgisini arttırır ve hayatta başarıyı getiren davranış kalıplarının oluşmasını ve pekişmesini sağlar.

Günlük Yaşamamızda Hipnoz

Bir filme ya da kitaba tamamen konsantre olduğunuzda, tüm dış etmenlerden uzaklaşırsınız, işte bu durumda hipnoza girmişsinizdir. Bu annenizi yada size seslenen kişiyi duymamanıza sebep olur. Doğal oluşan zihnin bu durumunun değişik bir örneği de yol hipnozu dediğimiz, araba kullanırken, sürücüde oluşan dalma halidir.

Psikolojide Hipnoz

Bireyin, kendi sorunlarından ve bu sorunların oluşturduğu çeşitli alışkanlıklardan ve psikosomatik rahatsızlıklardan kurtulmak amacıyla kullanılır doğduğunuz andan itibaren size söylenen sözcükler doğrudan bilinçdışına gider.

Cısss la başlayan ve elleme, dokunma, yapamazsın sözcükleri bilinçdışına öylesine yerleşir ki, büyüdüğünüzde becerememe, başaramama düşünce ve davranışlarını oluşturur yetişkin biri olduğunuzda bu özellikler gelişir ve özgüveninizi yitirirsiniz. İşte hipnozla bireyin edinmiş olduğu bu yanlış telkinlerin yerine on'a özgüvenini kazandıracak telkinler verilir.

Hipnoz Önyargısı

Hipnoz dediğimizde insanların ilk tepkisi, “ben hipnoza karşıyım” olmaktadır. “Neden karşısın?” diye sorduğumda “siz şimdi beni, sallanan bir saate baktırıp, uyutacak, beni konuşturacak ve bana istemediğim şeyleri yaptıracaksınız (köpek gibi havlatmak vs.)” demektedir.

Bunun nedeni, TV’de sahne şovu olarak kullanılmış olan hipnoz seanslarıdır. Artık günümüzde hemen hemen tüm dünya ülkelerinde hipnoz bilimsel bir çerçeveye oturtulmuş olup, hipnozu yurtiçinde ve yurt dışında eğitim almış olan, doktor, diş hekimi ve psikologlar uygulamaktadır.

TV’deki bu şovlar da hipnoz derneklerinin uyarısı ile kaldırılmıştır her ne kadar günümüzde medyumlar, hocalar ya da kitaplardan okuduğu bilgilerle hipnoz yapan değişik insanlar bulunmaktaysa da, bilinçli insanların, hipnoz eğitimi almış ve bunları sertifikalandırmış doktor, diş hekimi ve psikologların dışında kimseye hipnoz yaptırmamaları gerekmektedir. 
hipnoz yapmak yada hipnozu deneyimlemek tek başına bir anlam ifade etmez, asıl önemli olan hipnoz anında nasıl çalışıldığıdır.
Hipnoz Nasıl Edilir
Hipnoz Nedir Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın