Meryem Uzerli Türk Televizyonunun Parlak Yıldızı

Meryem Uzerli Kimdir? 

Meryem Uzerli, 12 Ağustos 1983 tarihinde Kassel, Almanya'da doğan Türk-Alman oyuncu ve modeldir. Meryem Uzerli'nin anne tarafından Türk, baba tarafından ise Alman kökenli olduğunu söyleyebiliriz. Uzerli'nin doğduğu yer Almanya olmasına rağmen,

Türkiye'de oyunculuk kariyeriyle büyük bir ün kazanmıştır  4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya'nın Hessen eyaletinin Kassel Şehri'nde Türk babası Hüseyin ve Alman annesi Ursula'dan doğdu.

Büyük büyükannesi Hırvatistanlıdır.İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşmiş ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.

İki ağabeyi ve bir caz müzisyeni olan "Canan" isminde bir ablası vardır.Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca ve Türkçe olan oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilmektedir.

2000'den 2003'e kadar Hamburg'daki Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra birkaç Alman yapımında küçük rollerde yer aldı.

Kariyerinin Başlangıcı

Meryem Uzerli'nin oyunculuk kariyeri, "Muhteşem Yüzyıl" adlı popüler Türk dizisiyle başlamıştır. 
Bu dizideki Hürrem Sultan karakteri ile büyük bir çıkış yakalamış ve uluslararası alanda tanınmıştır. Hürrem Sultan rolü, Uzerli'ye 2012 Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştır "Muhteşem Yüzyıl" dizisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihini ve saray yaşamını anlatan tarihi bir dramadır. 

Meryem Uzerli'nin başarılı performansı, izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştır. Uluslararası Başarı Meryem Uzerli'nin başarısı sadece Türkiye ile sınırlı kalmamış, uluslararası alanda da büyük bir ilgi görmüştür. "Muhteşem Yüzyıl," birçok ülkede yayınlanmış ve Meryem Uzerli'nin uluslararası bir oyuncu olarak tanınmasına olanak sağlamıştır. 

Kişisel Hayatı

Meryem Uzerli'nin kişisel hayatı da medyanın dikkatini çekmiştir. Oyuncu, 2014 yılında oyuncu Can Ateş ile ilişkisi hakkında medyada çıkan haberlerle gündeme gelmiştir. Ancak ilişki kısa süre sonra sona ermiştir. Sonrasında Meryem Uzerli, Almanya'ya geri dönerek ailesiyle vakit geçirmiştir.

Uzerli, zaman zaman sosyal medyada ailesi ve günlük yaşamıyla ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Meryem Uzerli, Türk televizyonunun önde gelen oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. Muhteşem Yüzyıl dizisi ile uluslararası üne kavuşmuş ve birçok ödül kazanmıştır.

Hem güzelliği hem de oyunculuk yeteneği ile Türkiye ve dünya genelinde birçok hayranı bulunmaktadır. Meryem Uzerli'nin kariyeri ve kişisel hayatıyla ilgili olarak medyanın ilgisini çekmeye devam etmektedir.
Meryem Uzerli Hayatı
Meryem Uzerli Türk Televizyonunun Parlak Yıldızı
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın