Başarısızlık Korkusunu Yenmek

Başarısızlık Korkusunu Nasıl Yenersin

Yakınımdaki bir üniversitenin öğrencileri sık sık ziyaretime geliyor en büyük şikayetlerinden biri, sınavlarda geçici bellek yitimi yaşamaları hemen hepsi aynı şeyi söylüyor sınavdan önce bütün konulan sular seller gibi biliyorum sınavdan sonra da bütün cevapları hatırlıyorum ama sınıfta boş sınav kağıdına bakarken, zihnimdeki her şey uçup gidiyor

Birçoğumuz benzer deneyimler yaşamışızdır açıklama bilinçaltının temel yasalarından birinde gizlidir. kendini gerçekleştiren fikir, dikkatimizi üzerinde en fazla yoğunlaştırdığımızdır bu öğrencilerle konuşurken, onlarında en çok başarısız

Olma fikri üzerinde yoğunlaştıklarını görüyorum sonuç olarak, bilinçaltının gerçekleştirdiği şey başarısızlık oluyor başarısızlık korkusu kendi başına, geçici bellek yitimi yoluyla başarısızlığı yaratıyor. Sheila A. adındaki tıp öğrencisi, sınıfının en parlak öğrencilerinden biriydi.

Ancak sözlü ya da yazılı sınav söz konusu olduğunda, en basit sorularda bile hiçbir şey hatırlamadığını fark ediyordu ona bunun nedenini açıkladım sınavdan birkaç gün önce başarısız olma olasılıklarını düşünüp endişelenmeye başlıyordu.

Bu olumsuz düşünceler korkuyla yükleniyordu güçlü bir korku duygusuyla sarılan düşünceler bilinçaltı tarafından gerçekleştirilir başka bir deyişle, bu genç öğrenci bilinçaltından başarısız olmayı talep ediyordu ve bilinçaltı da bunu gerçekleştiriyordu sheila sınav günü geçici bellek yitimiyle tıkanıp kaldığını fark ediyordu.
Başarısızlık Korkusu
Başarısızlık Korkusunu Yenmek





Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın