Üzüntüye Ortak Aramak

Üzüntüye Ortak Arama

Nefret dolu, öfkeli, bozulmuş kişilik sınırsız güçle uyum halinde değildir bu kişi huzurlu, mutlu ve keyifli insanlara öfke duyar genellikle kendisine karşı iyi ve kibar olanları eleştirir, yargılar ve küçümser tavrı şudur neden ben bu kadar üzgünken onlar mutlu olsun?

Onları da kendi seviyesine çekmeye çalışır bir anlamda kendi mutsuzluğuna ortak aramaktadır.
Bunu anladığınızda, etkilenmez, sakinliğinizi ve soğukkanlılığınızı korursunuz seminerlerime katılan Bruce T. adında bir adam, bana bu süreçle ilgili deneyimini anlatmıştı.

Yaşadığı çevreyi güzelleştirmekle ilgilenen bir kuruluşta gönüllü olarak çalışmaya başlamıştı. Gönüllülerin birçoğu bahçeler yapmak, parklara çekidüzen vermek ve yıpranmış binaları onarmakla ilgileniyordu.

Ancak bir üye herkesin önerilerine karşı çıkıyordu bunun da ötesinde, diğerlerini motive eden unsurlara saldırıyordu grubun toplantılarını o kadar tatsız hale getiriyordu ki katılım düşmeye başlamıştı.Üyelerin bazıları Bruce’a gelmişlerdi. Birlik olup huysuzu kuruluştan uzaklaştırmayı öneriyorlardı.

Bruce önce bu planı kabul edecek gibi olmuş, ama sonra bunu yapmanın adamın kendilerine yönelik abuk subuk tutumlarını perçinleyeceğini fark etmişti. Bunun yerine, gözünde adamın grubun sevimli, işbirlikçi bir üyesi haline geldiğini canlandırmaya başlamıştı.

Her toplantıdan önce, Bruce sessiz bir köşeye çekilip şunları tekrarlıyordu: İçimdeki uyum ve huzur prensibiyle uyumlu düşünüyor, konuşuyor ve hareket ediyorum. Kendini kuruluşumuzun hedeflerine adayan herkes bunu ilahi düzende kibarca ve iyi niyetle yapıyor.

Uyumsuzluk yok, sevimsizliksizler ve hoşnutsuzluklar yok yaratıcı zeka, yaptığımız her işte bizi bize öncülük ediyor, yol gösteriyor ve bizi yönetiyor.birkaç hafta sonra, bu kadar sorun yaratan adam yeni bir girişim önermişti bunu öylesine anlaşmacı ve işbirlikçi bir tavırla sunmuştu ki kuruluştaki herkesin, hatta onu kovmak isteyen kişilerin bile, onayını almıştı.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın