Uykusuzluğun Şasırtıcı Etkileri

Uykusuzluğun Etkileri

Uykusuzluk, huysuz, sinirli ve sıkıntılı olmanıza neden olabilir sağlıklı olmak isteyen her insan günde en az altı saat uyumalıdır birçok kişinin daha fazlasına ihtiyacı vardır daha az uykuyla idare edebileceklerini sanan kişiler kendilerini kandırırlar.

Uyku süreçlerini ve uykusuzluğu araştıran tıp araştırmacıları, ağır uyku yitiminin bazı vakalarda psikoza ve çöküntüye neden olduğunu ortaya koymuşlardır unutmayın uyku sırasında manevi olarak şarj edilirsiniz hayatta keyifli ve canlı olmak için yeterli uyku şarttır

Daha fazla uykuya ihtiyacınız var Uykuya neden ihtiyaç duyduğumuzu anlamanın yollarından biri, uyumadığınızda neler olduğuna bakmaktır. 1964 yılında, Randy Gardner adında on yedi yaşında bir delikanlı Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye karar vermişti. 264 saat, yani tam on bir gün boyunca uyumadı daha sonra yapılan testler onda kalıcı bir hasar oluşmadığım gösterdi.

Ancak uyanık kaldığı bu süre boyunca, düşünce süreçleri bozuldu konuşma zorluğu çekmeye başladı. Hafızasında da sorunlar oluştu. İlerleyen saatlerde halüsinasyonlar gördü kronik olarak yetersiz uyuyan insanlarda, bu tür uç sonuçlar görülmez ancak onlarda da ciddi etkiler ortaya çıkar.

İstatistiklere göre, her yıl uyku sorunlarıyla ilişkili olarak 200.000 trafik kazası yaşanmaktadır her beş sürücüden biri, direksiyon başında uyuklamaktadır sonuç olarak, sürücülerin gece kaza yapma olasılıkları, gündüz kaza yapma olasılıklarından beş ila on kat fazladır

Gönüllüler üzerinde yapılan deneyler, uykuya aç olan yorgun bir beynin buna kavuşmak için her şeyi feda edebileceğini göstermektedir uykusuzluktan sadece birkaç saat sonra, denekler uyuklamaya ve şekerleme yapmaya başlamaktadırlar bu, bir saat içinde üç-dört kez görülmektedir bu uyuklamalar sırasında gerçek uykuda olduğu gibi deneğin göz kapakları kapanmakta, beyin dalgaları yavaşlamaktadır.

Başlangıçta bu uyuklamaların her biri bir saniye bile sürmez; ancak uykusuz geçen saatler arttıkça uyuklamalar da sıklaşmaya ve uzamaya başlar iki ya da üç saniye sürebilir denekler fırtınada bir uçağa pilotluk yapıyor olsalar bile, o çok değerli birkaç saniyelik uyuklamalara karşı koyamazlar.
Uykusuzluğun Zararları
Uykusuzluğun Şasırtıcı Etkileri





















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın