Kutsal Mekanlarda Bilinçaltının Gücü

Kutsal Mekanlar Ve Bilinçaltının Gücü

Her kıtada, her ülkede tedavilerin gerçekleştiği şifalı yerler vardır.bazıları dünyaca ünlüdür.bazılarını yalnızca yakınlarda yaşayanlar bilir.ünlü olsun olmasın, her tapınakta iyileşmeler aynı nedenlerle ve bilinçaltının güçleri sayesinde gerçekleşmektedir.

Japonya’da ünlü tapınakların bazılarını ziyaret ettim.bütün dünyada bilinen diabitsu tapınağında ilgi merkezi dev bir bronz heykeldir. bu heykel ellerini kavuşturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi başını eğmiş, huşu içinde buda’yı yansıtmaktadır. burada buda’nın ayaklarına kapanarak adak adayan genç yaşlı bir sürü insan gördüm

Ona para, meyve, pirinç, sebze ve portakal sunuyorlardı.mumlar, tütsüler yakılıyor, dualar ediliyordu. bir kızın şarkı söyler gibi çıkan ve alçalıp yükselen sesini dinledim; eğildi ve iki portakal sundu. buda’ya sesini iyileştirdiği için teşekkür ediyordu. 

Sesini kaybetmiş, ancak tapmakta yeniden kazanmıştı.belirli bir ritüele uyması, oruç tutması ve buda’ya adaklar adaması halinde onun kendisine sesini geri vereceğini düşünmesi, içinde inanç ve umut uyanmasını sağlamıştı.bunun sonucunda zihnini inanca koşullandırmıştı.

Bilinçaltı da bu inanca karşılık vermişti. hayal gücünün ve kör inancın gücü tarif edilemez.bunun en iyi örneklerinden biri.batı avustralya’da perth’te yaşayan ve tüberküloza yakalanan bir akrabamdı. ciğerleri çok hastaydı.oğlu, babasının kendi kendini iyileştirmesine yardımcı olmaya bu tür iyileşmeler her zaman görülebilir.

Bu hikayenin ilgi çekici tarafı, oğlanın anlattıklarını tamamen uydurmuş olmasıdır.gerçekte yol kenarından bir tahta parçası bulmuş, bunu bir kuyumcuya götürmüş ve eski bir tasarımmış gibi altın bir yüzüğün içine yerleştirmesini istemişti.

Sonra da yüzüğü babasına vermişti.biliyorsunuz, babayı iyileştiren şey, yol kenarından alınan tahta parçası değildi elbette.onu yoğunlaşan hayal gücü ve iyileşeceğine dair kesin beklentisi iyileştirdi.

Hayal gücü, inançla ya da öznel duyguyla birleşti bu bileşim bilinçaltının gücü sayesinde iyileşmeyi sağladı.baba, kendisine oynanan bu oyunu hiç öğrenemedi.öğrenseydi, hastalığı tekrarlayabilirdi.böyle bir şey olmadı.tüberkülozdan tamamen kurtuldu. on beş yıl sonra, seksen dokuz yaşındayken, başka nedenlerden öldü.
Kutsal Mekanlar
Kutsal Mekanlarda Bilinçaltının Gücü
















Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın