Zaman Yaratılmadan Önce Ne Vardı

Zaman Yaratılmadan Önce Neler Vardı

Dünya, bir zamanlar cansızdı üzerinde hayattan eser yoktu hayat yoktu, ama dünya vardı ondan önce de dünya yoktu kainat vardı, yıldızlar ve galaksiler vardı ama dünya yoktu.

Ondan çok önceleri de yıldızlar da yoktu.kainatta sadece yıldız olmayı bekleyen atom parçacıkları vardı Onlardan önce ise hiçbir şey yoktu.kainat yoktu.varlık alemi yoktu henüz ortalıkta.hatta ondan önce diye bir şey bile yoktu.çünkü zaman da yaratılmamıştı henüz.zamansız ve mekansız, bir tek o vardı.

Bir ol emri erişti O'ndan. kainat ortaya çıktı.zaman ve mekan, bir müthiş patlamayla var oldu.nasıl oldu kimse bilmiyor.çünkü o yaratılış anını Yaratan'dan başka hiç kimse görmedi.

O gün bugündür, o dehşetli patlamanın kalıntıları dolaşıyor uzayın her tarafında. "Ol!" emrine kainatın verdiği cevap, hâlâ göklerde yankılanıyor. "Biz, bir emirle var olduk" diye haykırıyor gökler. İnanan ve inanmayan herkes, beraber işitiyor. Başlangıcı varsa kainatın, onu bir yaratan var.başlangıcı varsa zamanın, onu bir başlatan var. İkisi de O, "OL!" deyince oldu.

O'ndan öncesi yoktu. Yalnız O vardı. Mekandan münezzeh, zamandan münezzeh, ezelî bir tek Yaratıcı vardı.

Olacak şey, olmuşla birdi O'nun için. Geçmişin ve geleceğin farkı yoktu. Dünya ve ahiretin öncelik ve sonralığı yoktu O'nun ilminde. Çünkü O, zamana mahkum değil, zaman ona mahkumdu.

Zaman, O'nun emriyle var oldu. O'nun emriyle var olanlar, hep hikmetli ve düzenli varlıklardı.zaman da öyle.

Bir büyük nehir gibi, gelip geçeceği her yer belliydi zamanın.her ayrıntısı, hikmetle düzenlenmişti. çünkü kader vardı.ve kader, ne geçmişte ne de gelecekteydi.her şeye ezelden bakıyordu.
Zaman Yaratılmadan Önce
Zaman Yaratılmadan Önce Ne Vardı Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın