En İyi BilimKurgu Dizileri

Bilim Kurgu Dizileri

Bilim kurgu türündeki dizilerin en iyilerini seçmek subjektif bir konudur, çünkü herkesin tercihleri farklıdır. Ancak, popüler ve eleştirel olarak beğenilen bazı bilim kurgu dizileri aşağıda listelenmiştir: 

1.Yıldız Trek: Uzay Yolu" (Star Trek: The Next Generation): Yıldız Trek evreninin bir parçası olan bu dizi, bilimsel keşifleri, insanlıkla ilgili derin düşünceleri ve karakter gelişimini bir araya getirir.

2.Kara Ayna : (Black Mirror): Her bölümü bağımsız bir hikaye sunan bu antoloji dizisi, teknolojinin insan yaşamına etkilerini karanlık ve düşündürücü bir şekilde ele alır.

3.
Westworld : İnsanlar ve yapay zekalar arasındaki etkileşimleri konu alan bu dizi, felsefi ve etik soruları işler ve zekice yazılmıştır.

4.
Doktor Kim : (Doctor Who): Uzun süredir devam eden bu İngiliz bilim kurgu dizisi, Zaman Lordu Doktor'un maceralarını anlatır ve zaman yolculuğu, uzaylılar ve farklı gezegenlerle dolu bir evrene sahiptir.

5.Ziyaretçiler : (The Expanse): Bu dizi, gelecekteki bir uzay kolonileşme çağında geçer ve siyasi entrikaları, savaşı ve aydınlatıcı bilimsel fikirleri ele alır.

6.Yabancılar : (Stranger Things): 80'lerin kültürüne ve bilim kurgu-horor türüne bir saygı duruşu olan bu dizi, gizemli olayları ve olağandışı güçlere sahip çocukları konu alır. 

7.Firefly : Joss Whedon'ın yaratıcısı olduğu bu dizi, bir uzay gemisinin mürettebatının maceralarını ve uzak bir gelecekteki toplumsal sorunları ele alır.

8.Akıl Oyunları : (Black Mirror): Bu dizi, bilim kurgu ile psikolojiyi bir araya getirir ve insan zihni ve bilinç altı dünyasını keşfeder.

9.The Mandalorian: Star Wars evreninin bir parçası olan bu dizi, Mandaloryan karakteri ve Yoda'nın türünden bir bebeğin maceralarını anlatır. 

10.
Battlestar Galactica : İnsanlar ve robotlar arasındaki savaşı ele alan bu dizi, karakter derinliği ve zengin hikayesiyle bilim kurgu hayranları tarafından sevilir.

11.Altered Carbon : Buzda geçen 250 yıldan sonra yeni bir vücutta dirilen bir mahkûm, özgürlüğünü geri kazanmak için akılalmaz bir cinayeti çözmek zorundadır. Binlerce seçenek, sınırsız eğlence. Richard K. Morgan'ın siberpunk romanından uyarlanan dizi, En İyi Özel Görsel Efekt dalında Emmy'ye aday gösterildi.

12.The 100 : Kıyamet sonrası dram, gizem ve bilimkurgu türündeki televizyon dizisidir. Dizi, Kass Morgan'ın aynı isimdeki kitabının uyarlamasıdır 

13.Snowpiercer : Dünyanın buzla kaplandığı bir dönemden yedi yıl sonrasında hayatta kalabilmeyi başaran çok az insan vardır. Yaşanan büyük felaketten sonra hayatta kalmaları Snowpiercer adında, kürenin etrafında dönen yuvarlak ve devasa trende yaşamaları sayesinde olur. İnsanların farklı olanaklara sahip bir şekilde yaşamını sürdürdüğü Snowpiercer, birbirinden adaletsiz durumlara ve zorlu yaşam koşullarına ev sahipliği yapar.

14.Into The Night : Güneşin insanlar için tehlike oluşturmasının ardından karanlıkta kalmak için batıya gitmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşanan kozmik bir olay, dünya için büyük bir tehlike oluşturur. Güneş, yoluna çıkan herkesi öldürmeye başlar

15.The Rain : Danimarkalı iki kardeş, yağmurla gelen ve İskandinavya nüfusunun çoğunu yok eden ölümcül virüstün kurtulmayı başarmıştır. Kendilerine yeni bir dünya kurmak isteyen kardeşler güvenli bir yer bulmak için yolculuğa çıkarlar. Büyük yıkımdan kurtulmayı başaran diğer gençlerle bir araya gelen kardeşler, yeni hayatlarında istedikleri kişi olmakta özgürdür

16.Fringe : Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir

17.3% : Brezilya yapımnı Netflix dizisi 3% insanlığın ve dünyanın ikiye ayrıldığı bir gelecekte geçiyor. İnsanlığın bir kısmı tamamen savaş ve yıkım içerisinde yaşarken diğer kısım ise tamamen gelişime odaklanmıştır ve sınırı geçmeye teşebbüs edenlerin yalnızca %3’ü bu işlemi başarı ile gerçekleştirebilmektedir

18.Lost in Space : 60’larda yayınlanan bir dizinin yeniden yorumu olan Lost in Space, adından da yahmin edilebileceği biçimde uzayda kaybolan bir ailenin hikayesine odaklanıyor. Gelecekte geçen dizide Robinson ailesi, uzay kolonizasyonu için seçilmiş şanslı ailelerden bir tanesidir ancak varacakları noktaya giden rotadan yanlışlıkla çıktıklarında tehlikeler barındıran yeni yuvalarında hayatta kalmak için mücadele etmeleri gerekecektir 

19.Fear The Walking Dead : Dizide zombi kıyametinin öncesi ve virüsün ortaya çıkış-yayılış süreçleri işlenmektedir. Dizinin ilk sezonunda dünyanın altüst olmuş halinin psikolojik etkilerine odaklanılmıştır

20.Halo : 26'ncı yüzyılda Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı ile insan ırkını yok etmeye kararlı birkaç gelişmiş uzaylı ırkının teokratik-askeri ittifakı arasında yaşanan savaşı konu ediniyor.
BilimKurgu Dizileri Türkçe Dublaj
En İyi BilimKurgu Dizileri 
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın