Güçlü Yapay Zeka

Güçlü Yapay Zeka Nedir

Turing'in ileri sürdüğü bir başka görüşü ele alın.şimdiye kadar kurduklarımız oldukça basit, öngörülebilirdi.makinelerimizin karmaşıklığını artırdıkça, belki de bizi bekleyen sürprizler olduğunu göreceğiz.turing, bir fisyon reaktörüyle paralellik kuruyor.

Belli bir eleştirel büyüklüğünün altında pek bir şey olmaz; ama bu eleştirel noktanın üzerine çıkıldığında kıvılcımlar uçuşmaya başlar.belki beyin ve makineler için de durum budur.

Çoğu beyin ve tüm makineler şu anda "eleştirel altı" düzeyde gelen uyarıcılara hantal, cansız bir biçimde tepki veriyorlar, kendilerine ait bir düşünceleri yok, yalnızca stoktaki yanıtları kullanabiliyorlar ama günümüzün bazı beyinleri, büyük olasılıkla da geleceğin bazı makineleri, eleştirel üstüdürler, yetenekleriyle ışık saçarlar.

Turing, konunun yalnızca karmaşıklık sorunu olduğunu, belli bir karmaşıklık düzeyinin üzerine çıkıldığında niteliksel farkın ortaya çıktığını, "eleştirel üstü" makinelerin, o güne kadar tasarımlanan basitlerine hiçbir biçimde benzemeyeceğini öne sürer.

Günün birinde teknoloji süper zekayı yapacak düzeye geleceğine göre, acaba insanlar bunu yapmayı isteyecekler mi bu soruya gayet emin bir biçimde olumlu yanıt vermek mümkün.süper zekaya giden yolda atılan her adım, ekonomide fazlasıyla karşılığını bulacaktır.

Bilgisayar endüstrisi, gelecek kuşak donanım ve yazılıma büyük yatırımlar yapmaktadır.rekabet baskısı ve bu işte kar olduğu sürece de yatırımlarını sürdüreceklerdir.insanlar daha iyi bilgisayarlar, daha akıllı yazılımlar ve bu makineler sayesinde elde edecekleri ayrıcalıkları istiyorlar.

Daha iyi tıp ilaçları, insanların sıkıcı ve tehlikeli işleri üstlenmekten kurtulması, eğlence tüketiciye sağladığı yararların listesinin sonu yoktur.yapay zekanın geliştirilmesi için ayrıca çok güçlü bir askeri neden de vardır.bu yolun herhangi bir yerinde teknofobiklerin,

Tamam buraya kadar ama daha ileri olmaz,diyebilecekleri herhangi bir doğal durma noktası yoktur süper zekanın çözemeyeceği ya da en azından bizim çözmemize yardım edemeyeceği herhangi bir problemi düşünmek zordur.

Hastalık, yoksulluk, çevrenin yok edilmesi, tüm türlerin gereksiz çektiği acı bunlar, gelişmiş nano teknolojiyle donanmış bir süper zekanın ortadan kaldırabileceği türdendir.ayrıca, nanoilaç kullanımı ya da kendimizi yükleme seçenekleriyle, yaşlanma sürecini ya durdurarak ya da tersine çevirerek, süper zeka bize sonsuz yaşam süresi verebilir.

Bir süper zeka ayrıca kendi düşünce ve duygu yeteneklerimizi büyük ölçüde artırabilmemizi sağlayan olanakları da yaratabilir.kendimizi eğlenceli oyunlar oynamaya, birbirimizle ilişki kurmaya, deneyimlerimize, kişisel gelişime ve ideallerimize yakın yaşamaya adayarak yaşamımızı sürdürebileceğimiz, oldukça çekici bir deneysel dünya yaratmamıza yardım edebilir.

Robotlar dünyayı devralacaklar mı? evet, ama onlar bizim çocuklarımız olacak.Marvin Minsky1995.
Yapay Zeka
Güçlü Yapay Zeka Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın