Sentetik Hücreler Bize Neler Vaat Ediyor ?

Sentetik Hücreler

Sentetik hücreler başka gezegenlerde yaşamın nasıl olduğuna dair ipuçları açığa çıkarabilirler ve araştırmacıların Tam kontrölüne sahip oldukları sentetik biyoreaktörler kanser tedavilerinde, antibiyotik direnci saptamada ya da Zehirli atıkların temizlenmesinde yeni çözümler doğurabilir.

Bu çeşit bir organizmayı insan vücuduna ya da doğaya yerleştirmek çok riskli, fakat bilinmeyen ve öngürülemeyen davranışlara sahip, bir tümden gelimsel mühendislik sürecinden geçmiş bir organizma daha bile riskli olabilir.

Dogterom canlı sentetik hücrelerle birlikte bu yeni bir yaşam formu mu olacak hücre bağımsız mı olacak?, Bizim kontrolümüz altında mı olacak gibi felsefi ve ahlaki soruların ortaya çıktığını söylüyor. Bu hücrelerin kontrolden çıkıp kaotik sonuçlar doğurması konusunda da daha az endişeli olduğunu ilk sentetik hücrelerimiz çoktan var olan şeylerin birer taklidi olacağından eminim.diyerek belirtiyor.

Ayrıca böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda da hücreyi zararsız kılacak bir tür Kapatma tuşu bulunduruluyor. O ve diğer sentetik biyologları çalışmalarına devam edip yaşamın Sınırlarını keşfetmeye devam edecekler.

Dogterom’un sözleriyle Genomların ve parçaların listesi elimizde. En minimal hücrenin canlılık belirtisi göstermesi için sadece birkaç yüz gen yeterli.yüzlerce parça ile uğraşmak tabii ki zor bir şey olacak, ama sonuçta binlerce parça değil ve bu çok heyecan verici.
Sentetik Hücreler
Sentetik Hücreler Bize Neler Vaat Ediyor Vatanseverr
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın