Grip Nasıl Çabuk Geçer

Gripten Çabuk Kurtulmak

Grip olanlar genelde günlerini dinlenerek yani evde geçirirler bu yüzden grip bazıları için gerçekten berbat bir hastalıktır gripten nasıl çabuk kurtulabiriz grip bulaşıcı bir hastalıktır. genellikle belirtiler ortaya çıkmadan bir gün öncesinden başlayarak bir hafta sonrasına kadar hastalar gribi,bulaştırabilir.

Toplu yerlerde ve kapalı ortamlarda bulunan kişilerde hastalığı almak kolaylaşır. hastalık kişiden kişiye solunum yolu ile geçer. hastalığa yakalanmış kişinin hapşırma veya öksürme ile havaya verdiği su damlacıklarının içindeki virüsün sağlıklı kişi tarafından solunması ile bulaşır. Su damlacıkları iki saat boyunca havada kalabilir ve insanlara hastalığı bulaştırabilir.


Grip salgın halinde iken bol bol sarımsak yenmeli, evde gripli biri varsa odasının bir köşesine soyulmuş sarımsak konması hastalığın bulaşmasını engellemek için bir önlemdir .
Ekmek üstüne dilimlenerek yenen bolca soğan, bedeni zararlı maddelerden arındırır ve sinir sistemini güçlendirir.

Bol bol C vitamini yönünden zengin olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon yenmelidir.

Muz haşlaması yapılıp suyu içilir. Ayrıca bolca muz yemek de faydalıdır.

İki çay kaşığı çiğ kahve, bir yumurtanın sarısı ile karıştırılarak içine bir tatlı kaşığı limonun suyu ilave edilir. bu karışımı hap haline getirerek yutun. gribinize iyi geldiğini göreceksiniz.

Adaçayı, gargara yapılarak içilir.

1 kilo suyun içine 30 gram çuha çiçeği kökü atılır ve haşlanır. Süzülerek ılık ılık günde 3 bardak içilir.

1 kilo suda 50 lavanta çiçeği haşlanır. Süzülerek çay gibi içilir.
1 kilo suda 10 gram kuru incir, 10 gram kuru üzüm haşlanır. İçine 5 tane muz ezilip konur. Hastalık geçene kadar bu karışımdan yemeye devam edilir.

TERLEMEK

Vücudunuz terlediğinde grip ile daha kolay savaşır.bu nedenle doğal yollarla terlemenizi sağlayacaklar sıvı içecekler içip uyumak gribi kolay bir şekilde atlatmanızı sağlayacaktır. Nane ve limon karışımı bir şeyler yaptıktan sonra içip yatağa girmeniz hemen terlemenize ve vücudunuzun griple hızlı bir şekilde savaşmasına neden olur. Bunun dışında aşağıdakilerden bazılarını da içebilirsiniz;
Ada çayı
Kuşburnu çayı
Zencefil çayı
Limonlu sıcak su
Bunların dışında çorba çeşitleri de içebilirsiniz. Çorba içmek yine terlemenize yardımcı olacaktır. Özellikle tarhana çorbası içmek gripten kolay ve çabuk bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.

MEYVE VE SEBZE YEMEK

İçerisinde C vitamini bulunduran meyve ve sebzeleri yemek vücudunuzun grip ile savaşmasını kolaylaştıracaktır. Bu da gribi çabuk atlamanızı sağlayacaktır. İçerisinde C vitamini bulunduran meyve ve sebzeleri hemen hemen herkes bilir ve tüketir.
Mandalina
Portakal
Greyfurt
Kuşburnu
Kivi
Kayısı
Çilek
Kırmızı biber
Mango

Bu meyve ve sebzelerin içinde en fazla C vitamini bulunduran kuşburnudur. 100 gram bir kuşburnunun içinde 1000 mg ile 1500 mg arası C vitamini bulunmaktadır. 100 gram bir mandalina da sadece 30 mg C vitamini bulunur.


MEYVE SUYU İÇMEK

İçerisinde C vitamini bulunduran meyvelerin suyunu sıkıp içerek vücudunuzun gribi kolay atlatmasını sağlayabilirsiniz. vücuda sıvı olarak alınan şeylerin sindirimi daha kolaydır. dolayısıyla sıvı olarak C vitamini tüketirseniz daha kolay sindirirsiniz ve vücudunuzun gribi atlatmasına daha kolay yardımcı olursunuz.

Grip Çabuk Atlatmak
Grip Nasıl Çabuk Geçer
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski

EDHO Şu Yalan Dünya

Bahar Candan Dondurma Gibisin

La Casa De Papel Çav Bella

Vis A Vis Doruklara Sevdalandim

Tülay Maciran Melek Yüzlüm

Şemmame--HD--

Büşra Pekin Meyrik

Ertuğrul Polat Koşacaksın